Kurum açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

'İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İZMİR KÖRFEZİ'Nİ FOSEPTİK ÇUKURU GİBİ KULLANMIŞ'

Japonya'nın Türkiye'ye vize zorunluluğu getirdiği iddiası Japonya'nın Türkiye'ye vize zorunluluğu getirdiği iddiası

"Denizde incelemeler yaptık bilim insanlarımızla. Şu an olması gereken oksijen seviyesi bir balığın, canlının orada yaşayabilmesi için minimum dört, dört buçuk mg/L.

Bizim ölçümlerimize göre denizin liman bölgesinde oksijen sıfır. Yani canlı yaşayamaz. Zaten kokuyor. Çamuru da görebiliyorsunuz. Amonyak değeri olması gerekenden 50 kat fazla. İçinde bir sürü zararlı maddeler var.

Dip çamuru artık körfezi doldurmuş. Tabiri caizse buradaki yerel yönetimler, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Körfezi'ni bir foseptik çukuru gibi kullanmışlar. 

'HER GÜN 100-150 BİN METREKÜP ATIK SUYU DENİZE BIRAKIYORLAR'

2002'den beri atık su arıtma tesisiyle ilgili de yeni bir yatırım yok. Şu anki atık su arıtma tesisinin kapasitesi 605 bin metreküp. gelen atık su 700 binin üzerinde. Yani her gün 100-150 bin metreküp atık suyu denize bırakıyorlar. Kirli atık su arıtma tesisi tam kapasiteyle çalışmıyor.

Büyük Kanal Projesi diye İzmirli vatandaşlarımıza anlattıkları bir projede yağmur suyu ve kanalizasyon suyu hatları beraber yapılmış ve bu doğrudan denize bırakılıyor. Derelerin hiçbirini ıslah etmemişler.

Editör: Nusret Odabaş