Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 2020'de Elazığ’da meydana gelen depremin ardından TOKİ tarafından Malatya Kale ilçesinde inşa edilen yeni konutları tanıttı.
Bakan Kurum, bu konutların afetlere dirençli ve sağlam olmasının yanı sıra yaşam kalitesini artıran bir konfor sunduğunu belirtti.
"TOKİ İLE KALE GİBİ KONUTLAR YAPTIK"
Bakan Kurum, 2020 Elazığ depreminin ardından TOKİ'nin Kale ilçesinde 439 konut, 302 köy evi, 56 ahır ve 16 iş yeri inşa ettiğini açıkladı. Ayrıca, ilçeye bir okul da kazandırıldı. Konutların hem 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlere hem de 16 Ekim 2023'teki Kale merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremde herhangi bir hasar almadığını ifade etti.
Kurum, TOKİ tarafından yapılan bu konutlarda yaşayan hak sahiplerinin deneyimlerini içeren görüntüleri de paylaştı.
TOKİ ile Malatya Kale’de kale gibi konutlar yaptık.
— Murat KURUM (@murat_kurum) April 15, 2025
Afetlere dirençli, sağlam, konforlu. @Toki_Kurumsal pic.twitter.com/WXspkBdsvN