Mersin’de düzenlenen toplu temel atma töreninde konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bazı ülkelerin Türkiye’nin güçlenmesini istemediklerini belirterek, “Vesayet altında olsun istiyorlar. Birileri talimat versin hükümetler de onu uygulasın istiyorlar. Bugüne kadar biz asla izin vermedik, bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz. Milletimiz ne derse o olacak.” dedi.

“Mersinimiz şahlanmaya başladı”

Bugün sadece Değirmençay Barajı’nın temelini atmadıklarını dile getiren Elvan, bununla birlikte 21 tesisin de temelini attıklarını  anımsattı.

Projelerin tümünün zamanından önce tamamlanacağını aktaran Elvan, “Sizlere ne yapılsa azdır. Sizler canınızı vatan, millet, bayrağımız için her zaman feda etmeye hazır olan insanlarsınız. Sizdeki vatan sevgisini başka bir ülkede görmek mümkün değil. Onun için size ne yapsak azdır. Mersinimiz şahlanmaya başladı. Büyüdükçe büyüyecek. Güçlendikçe güçlenecek.” ifadesini kullandı.

“Terör örgütlerinin kökünü kurutacağız” 

Bir taraftan PKK, DAEŞ, FETÖ ve DHKP/C gibi terör örgütleriyle mücadele ederken bir taraftan da Türkiye’yi büyütmeye ve güçlendirmeye devam ettiklerini dile getiren Elvan, şöyle konuştu:

“O terör örgütleri dışında ülkemizin gelişmesini ve güçlenmesini istemeyen ülkeler var. Onlar da bizimle mücadele ediyorlar ama o sizin güçlü desteğiniz, kararlılığınız, vatan sevginiz sürdüğü müddetçe Türkiye güçlendikçe güçlenecek. Dün 8 kardeşimiz şehit oldu. Allah’tan rahmet diliyorum ama buradan sadece o terör örgütlerine değil o terör örgütlerini destekleyenlere de sesleniyorum. Ne yaparsanız yapın, ne ederseniz edin terör örgütlerinin kökünü kurutacağız ve sizlerle de mücadele edeceğiz. Biz 81 milyon olarak güçlü bir milletiz. Bu millet bu güne kadar asla boyunduruk altında kalmadı, bundan sonra da kalmayacak. Bu millet yeter ki istesin, karar versin yapamayacağı bir şey yok. O terör örgütlerinin inlerine giriyoruz ve her birini teker teker temizliyoruz. Allah’ın izniyle tüm terör örgütlerinin de kökünü kurutacağız. Sizler için bu bayrağımız için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Bugüne kadar da büyük bir mücadele gerçekleştirdik. Ülkemizini büyümesini, güçlenmesini istemiyorlar. Vesayet altında olsun istiyorlar. Birileri talimat versin hükümetler de onu uygulasın istiyorlar. Bugüne kadar biz asla izin vermedik, bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz. Milletimiz ne derse o olacak.”

Editör: TE Bilisim