Fuarda, öğrenciler çevre dostu robotik teknolojilerden sağlık ve biyoteknoloji alanındaki yeniliklere kadar çeşitli projelerle yaratıcılıklarını ve araştırma becerilerini ortaya koydu. Ziyaretçilere ilham veren bu bilim etkinliği, bölgenin kalkınması için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Anket: İsrail halkının yüzde 54'ü Lübnan'da ateşkesi destekliyor Anket: İsrail halkının yüzde 54'ü Lübnan'da ateşkesi destekliyor

Fuarı ziyaret eden Şam Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Kahraman, üniversitenin savaş ortamında kurulduğunu belirterek, "Bu zorlu koşullarda mezunlar verdik ve şimdi de böyle büyük bir bilim fuarını organize ettik. Mühendislik öğrencilerimiz, AR-GE nitelikli ürünler ortaya çıkararak bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak projeler geliştirdiler." dedi. Ayrıca, fuarın Türkiye'deki TEKNOFEST organizasyonuna benzer bir model olarak görülebileceğini ifade etti.

Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Musab el-Cedid ise fuarın, öğrencileri yeni projeler geliştirmeye teşvik ettiğini ve piyasa ihtiyaçları ile eğitim planları arasında güçlü bir bağ kurduğunu vurguladı.

Mühendislik öğrencisi Cuma Urabi de "Uzun süredir zihinle kontrol edilebilen bir kol protezi üzerinde çalışıyoruz. Amacımız, savaşta uzuvlarını kaybedenlerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak." şeklinde konuştu.

Bilim fuarı, özellikle savaş koşullarında eğitim gören ilkokul ve liseli öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de yoğun ilgisini çekti.

Kaynak: AA