Bakan Gül, Bakü’de yaptığı görüşmelerde FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadele konusunun ön plana çıktığına vurgu yaparak, “Azerbaycan’ın başta FETÖ olmak üzere terörle, terör örgütleriyle olan mücadelesi, iş birliği her zaman memnuniyet verici olmuştur.

Azerbaycan ziyaretimde bunu bir kez daha ve yakinen görmekten çok mutlu oldum.

Azerbaycanlı kardeşlerimiz gerek FETÖ’ye karşı gerekse Zeytin Dalı Operasyonu’yla diğer terör gruplarına yönelik mücadelemizde, özetle topyekün terörle mücadelede her zaman yanımızdalar.

Mehmetçiğimizin başarısıyla, kahramanlığıyla gurur duyuyorlar.

Biz de Türkiye olarak Azerbaycann’ın her alandaki başarısından gurur duyuyoruz. İşbirliğimizi çeşitlendirmek ve güçlendirmekten mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz bizi çok sarsmıştı”

Gül, Azerbaycan Adalet Bakanı Fikret Memmedov ile bir araya gelerek zanlı ve suçluların iade sürecinin hızlandırılması ve FETÖ ile mücadele konuları hakkında konuşuldu. Bakan Memmedov, Gül ile gerçekleştirdiği görüşmede, 15 Temmuz olaylarını hatırlatarak, “O olaylar hepimizi sarsmıştı. Fakat kahraman Türk halkı kendi cumhurbaşkanının etrafında birleşerek demokrasi, kalkınma ve adaletten yana olduğunu tüm dünyaya gösterdi” ifadelerini kullandı.

“Azerbaycan Türkiye kardeşliği kıyamete kadar”

Adalet Bakanı Gül, Azverbaycan Yargıtay Başkanı Ramiz Rzayev’le yaptığı görüşmede, her alanda olduğu gibi adli alanda da iş birliklerini artıracaklarını kaydederek, “Hem karşılıklı tecrübe paylaşımı anlamında hem de diğer konulardaki hukuki iş birliklerini artıracağız. Azerbaycan ve Türkiye kardeşliği kıyamete kadar devam edecek bir kardeşliktir” dile getirdi. Gül Başsavı Başsavcı Zakir Garalov ile görüştü. Garalov, Bakan Gül’e, “Türk halkı FETÖ teröristlerine gereken yanıtı verdi. Azerbyacan’da da soruşturma açıldı. Bir televizyon kanalı, bir üniversite, çok sayıda okul kapatıldı” bilgisini verdi.

Editör: TE Bilisim