Sabah’ın haberine göre, nadir hikayelerin kıymetli olduğunu ve insanların yüreğine dokunduğunu söyleyen Mustafa Uslu, 2017 yılında izleyicilerle buluşan Ayla filminin Oscar’a aday olduğunu fakat ülkesini kötüleyecek bir konuşma yapmasını istediklerini, yapmayınca da Oscar’ı alamadığını anlattı.

“O KONUŞMAYI YAPSAYDIM OSCAR’I ALMIŞTIK”

Yapımcı Uslu sorulan soruları şu şekilde yanıtladı:

“İlk kez size söylüyorum bunu. Biz Ayla filmiyle Oscar Ödülleri’nde son dört saate kadar sekizinci sıradaydık. Benim bir konuşma yapmam istendi. Eğer ben o konuşmayı yapsaydım, biz Oscar’ı almıştık. Ama ben hayatım boyunca, ne bayrağıma, ne vatanıma, ne milletime asla ihanet etmem, kötü bir şey söylemem. Bunu yaparak bir yerlere gelmek hiç tarzım değil.”

“TÜRK HALKI OSCAR’I VERDİ”

Nasıl bir konuşma yapmanızı istediler?

“Özgürlüklerin olmadığı bir ülkede film yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz?” diye başlayan bir konuşmaydı. Ve ben bunu yapmadım. Yapsaydım Oscar’ı almıştık. İnkar edilemez bir insanlık hikayesini reddetti Oscar. Ben mi kaybettim? Hayır. Oscar, yetim Ayla’nın yüzüne kapıları kapattı diye Los Angeles’taki Güney Kore Mahallesi eylem başlattı. İmza kapmanyası düzenledi. Bir Türk filmini Amerikalı Koreliler savundu orada. Ama kendi milletimizin Oscar seçici üyesi Ayla’ya oy vermedi. Olsun, Türk halkı bize Oscar’ı verdi zaten.”

“15 TEMMUZDA ÇANAKKALE RUHU CANLANDI”

İyiye reaksiyon veren bir seyirci, halk kitlesi var diyebilir misiniz?

“Çok güzel bir mozaiğiz, Türküyle, Çerkeziyle, Kürdüyle, Lazıyla, Ermesiyle, Pomağıyla. Bu toplum birleşince çok güzel oluyor. Bunu en iyi 15 Temmuz’da gördük. Ülke çiçek açtı o gece. Sağcısı, solcusu, rastalısı, herkes omuz omuzaydı, Çanakkale ruhu canlandı. Güzelleşti ülke. İyi şeylere tepki veren bir milletiz biz.”

Editör: Haber Merkezi