AÖF tek ders sınavı ücreti güncel olarak sadece Anadolu Üniversitesi öğrencileri için uygulanmaktadır.

Tek Ders Sınavı Şartları Nelerdir?

Tek ders sınavı şartları, şunlardır:

  • Sadece tek dersten başarısız sayılmış öğrenciler bu sınava girebilirler.
  • Tek ders sınavına girecek öğrencilerin durumlarının aktif olması gerekir. Okullarını donduran veya güz ya da bahar dönemi için kayıt yaptırmamış öğrenciler bu durumdan faydalanamaz.
  • Daha önce devam şartını sağlamayarak DZ harf notu ile dersten kalmış öğrenciler sınava giremez. Harf notunun FF veya FD olması gerekir.
  • Uygulamalı olarak alınan derslerden tek ders sınavına girilemez.
  • Tek ders olarak girilen sınavın notu ve kredi kat sayısı dönem içiyle aynı sayılır.
  • Tek ders sınavının vize ve final sınavlarında olan mazereti yoktur.
  • Anadolu Üniversitesinin yapılacağı tek ders sınav yerleri, sınav süresinden en az 1 hafta önce belirlenir. Her yıl yapılacak sınavların yerleri farklı olarak belirlenir.
  • Tek ders sınavı için dilekçe vermiş kişilerin sınav yeri atamaları üniversite tarafından yapılır. Sınavdan önce sistem üzerinden açıklanan konum ve yerlerin kontrol edilmesi ve sınav giriş belgelerinin çıktısının alınması gerekir.
  • Dönemsel olarak belirlenen yeni şartlar bulunabilir. Bu nedenle üniversitenin internet sistemi düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Tek Ders Sınavının Ortalama Şartı Kaçtır?

Tek ders sınavı girişi için Anadolu Üniversitesi tarafından 2.00 genel ortalaması şartı aranır. 2.00 ortalama şartını sağlamayan hiçbir öğrenciye AÖF tek ders sınavı girişi hakkı tanınmaz. Bu ortalama, aynı zamanda okulu bitirmek için de aranır.

Tek Ders Sınavı İçin Not Durum Belgesi Nasıl Olmalıdır?

Not Transkripti, tek ders sınavına girebilmek için aranan şartlardan biridir. Not durum belgesi olarak da bilinen transkript belgesinde tek ders sınavına girmeden önce en fazla 3 tane DD, DC ve CC harf notlarıyla puanlanmış not içerebilir. Eğer bu derslerin sayıları 3 üzerinde kalırsa kişilerin tek derse girme hakları olmaz.

Üç Ders Sınavı Nedir?

Üç ders sınavı, Anadolu Üniversitesinde aktif olarak öğrenci olan ve mezun olabilmeleri için sadece 3 ders vermeleri gereken kişilerin katılabildikleri bir sınavdır. Bu sınavın şartları da tek ders sınavının şartları gibidir. Ancak üç ders sınavı üniversitenin her bölümü için açılmaz. Hangi bölümlerden sınava girileceği yaz okulu döneminin bitmesi ardından dekanlık tarafından açıklanır.

AÖF Tek Ders Sınavı Ne Zaman?

AÖF tek ders sınav tarihi, dekanlık tarafından 28 Haziran 2021 olarak belirlenmiştir. 30 Haziran tarihinde de sınav yapılan tüm derslerin harf notları ve puanları açıklanmış ve yaz okulu kayıtları başlamıştır.

AÖF Yaz Okulu Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

AÖF yaz okulu başlangıcı, 2021 yılı için 5 – 9 temmuz olarak belirlenmiştir. Bu tarihlerde yapılan kayıtlardan sonra, ilgili bölüm ve derslerin tüm notları, sistem üzerinden öğrencilere erişime açılır. Yaz okulunun bitişi ve yaz okulunda alınan derslerin sınav tarihleri 4 eylül olarak belirlenmiştir.

AÖF Tek Ders Sınavı Hangi Bölümler İçin Yapılır?

Tek ders sınavı bölümleri, Anadolu Üniversitesi tarafından 2021 yılı için şöyle belirlenmiştir:

  • Açık Öğretim (Açık öğretimden alınan tüm bölümlerin tek ders sınavları açılır)
  • İşletme
  • İktisat

Bu bölümler için, hem AÖF yaz okulu hem de AÖF tek ders sınavı yapılır. Kişiler hem yaz okuluna hem de tek ders sınavına başvuru yapabilir.

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi