Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği yok” yalanına sığınan CHP Trabzon Milletvekili Pekşen, muhaliflerin malına el konduğu iftirasını da gündeme taşıyarak batılı yatırımcıyla “Türkiye’ye gelmeyin” çağrısı yaptı, düşmanca zihniyetini dışa vurdu.

2019da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde AK Parti-MHP-BBP’nin kurduğu Cumhur İttifakı karşısında hezimet yaşayacağını öngören CHP, şimdiden milli iradenin tecelli ettiği sandık dışı yollara başvurdu. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Alman yayın organı Focus’a “Uzun zamandır Türkiye’de halihazırda hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını söylüyorum: ne canınız ne de mal ve mülkünüz için” ifadeleriyle Türkiye’yi şikayet eden Kemal Kılıçdaroğlu’nun izinden giderek tek tipleşmenin örneklerini göstermeye başladı.

Yatırıma gelmeyin

Pekşen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Uluslararası yatırımcılara sesleniyorum kapımız size her zaman açık” sözleriyle yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye davet ettiği konuşması hakkında skandal ifadeler kullandı.

Batı’nın Türkiye’ye karşı ekonomik yaptırımı sonrası çıkacak bir ekonomik krizler CHP’nin emellerine ulaşabileceğini dışa vuran Pekşen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı herkes ile Türkiye’nin zararına da olsa işbirliği yapacaklarını vurgulayan şu rezil mesajları paylaştı: “Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Yerli yatırımcıların kaçmaya çalıştığı, yandaş olmayanın mal varlığına el konulduğu hukuk güvenliği olmayan bir ülkeye yatırım yapacaklar sıraya girsin.” Pekşen’in FETÖ’nün finans ayağındaki hainlere yönelik uygulanan hukuki yaptırımları muhalifler olarak anlatması da rezaleti katladı. Ayrıca, döviz kurundaki hızlı yükseliş ile Pekşen’in yabancı yatırımcıya “Türkiye’ye gelmeyin” çağrısı arasındaki bağlantı gözlerden kaçmadı. Pekşen, gibi bir çok vekil ekonomik yaptırımın yanında NATO’yu bile Türkiye’ye müdahale çağırmıştı.

FETÖ’yü aklamıştı

Diğer yandan Pekşen, daha öncede FETÖ’yü aklamak için 15 Temmuz işgal girişine yönelik olarak “Darbeyi AKP yaptı” iftirasını atmıştı. Pekşen, bununla birlikte Meclis’ten geçen seçim ittifakı ardından “Seçimi boykot çağrısı” yaparak 2019’dan umutları olmadığını ortaya koymuştu.

CHP’de gelenek

Pekşen’e cevap gecikmedi. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Pekşen’i yerden yere vurdu. Türkiye’yi şikayet etmesinin CHP’de gelenek olduğunun tespitini yapan Cora, Pekşen’e “Gece Üstü açık yatmış galiba kabus görmüş.Biri uyandırsa bari.Issız gecelerde kimin yalancı tanığı hangi yabancının yanığı oldunuz” şeklinde yüklendi. AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da CHP’li Pekşen’i kınadı.

Editör: TE Bilisim