Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı’nda iftira kampanyalarından bir yenisini daha düzenleyip, açıklayacağım dediği belgeleri yine göstermeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yerden yere vurdu. Kılıçdaroğlu’nun yolsuzluk iddialarını ispat etmesi durumunda istifa edeceğini bir kez daha hatırlatan Erdoğan, “Biliyorsunuz müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış. Şimdi yine aynı şekilde bakıyorsunuz yine kendine bir yerlerden bir şeyler gönderiliyor. Onlarla uğraşıyor. Benim çağrım açık, benim yurt dışında milyonlarca dolarlık paralar gönderdiğimi söylüyor. Belgesi var mı? Yok. Meselenin dünürlere kadar götürülmesi zaten saçmalığın dik alası” diye konuştu.

Düşmanların borozanı

Kılıçdaroğlu’nun davranışları için “Müptezellik” tanımını yapan Erdoğan, CHP liderinin Türkiye düşmanı olan ülkelerin yanında saf tuttuğunu, operasyon yapılan teröristleri koruyacak noktaya geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Amerika ile Rusya ile İran ile Irak ile Suriye ile dünyadaki 196 ülkenin herhangi biri ile sorun yaşarız, bu zatı yine karşı tarafın borazanlığını yaparken görürüz. Tek bir politikaları var, o da bizim ve AK Parti’nin yaptığının tam tersini yapmak, söylediğinin tam zıddını söylemek. CHP, bu zat eliyle hızla, maalesef ana muhalefet partisi olmaktan çıkıp ‘ana hıyanet partisi’ konumuna doğru sürüklenmektedir.”

Trump’la tekrar görüşeceğiz

ABD Başkanı Trump ile yaptıkları telefon görüşmesinin detaylarını da paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun süre sonra ortak mesajların verildiğini aktararak, “Bu, uzun zamandır ilk defa ABD-Türkiye ilişkilerinde ortak frekans yakalayabildiğimiz bir görüşme oldu. Bu da tabii PYD/YPG meselesinden FETÖ’ye, ülkemiz aleyhine devam eden davalardan savunma sanayi iş birliğine kadar pek çok hususu enine boyuna konuştuğumuz bu görüşmenin devamını inşallah önümüzdeki günlerde tekrar yapacağız” dedi. Diğer yandan Erdoğan, Meclis’te Başbakan Binali Yıldırım ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile bir araya geldi.

Editör: TE Bilisim