Bilim ve teknoloji

Zuckerberg'den ABD itiraf: "Baskıya karşı sesimizi yükseltmediğimiz için pişmanım"

Meta Kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, ABD hükümetinin Kovid-19 döneminde şirkete sansür baskısı kurduğunu ve bu baskıya karşı yeterince direnmedikleri için pişman olduğunu belirtti. Zuckerberg, gelecekte benzer baskılara karşı daha güçlü bir duruş sergileyeceklerini vurguladı.

Abone Ol

Meta Kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi'ne yazdığı bir mektupta, Kovid-19 dönemi sırasında ABD hükümetinin, Meta'ya platformlarındaki içerikleri sansürlemesi yönünde baskı yaptığını itiraf etti. Zuckerberg, bu baskılara karşı yeterince ses çıkarmadıkları için pişman olduğunu ifade etti.

"Baskıya Karşı Daha Fazla Ses Çıkarmalıydık"

The Hill gazetesinin haberine göre, Zuckerberg mektubunda, 2021 yılında ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Meta üzerinde içerik sansürü yapmaları için "defalarca" baskı kurduğunu belirtti. Bu baskının yanlış olduğunu düşündüğünü dile getiren Zuckerberg, "Bu baskıya karşı daha çok sesimizi çıkarmadığımız için pişmanım." dedi.

Gelecekte Daha Güçlü Bir Duruş

Zuckerberg, ekibini gelecekte herhangi bir yönetimden gelecek baskılara karşı içerik standartlarından ödün vermemeleri konusunda uyardığını ifade etti. "Böyle bir şey tekrar olursa, buna karşı koymaya hazırız." diyerek, Meta'nın gelecekte daha güçlü bir duruş sergileyeceğini vurguladı.

Hunter Biden Haberi ve Seçim Tarafsızlığı

Mektubunda ayrıca, Meta'nın 2020 başkanlık seçimleri öncesinde Biden ailesinin karıştığı yolsuzluk iddialarıyla ilgili bir haberin "teyit beklerken görünürlüğünü azaltma" kararının da yanlış olduğunu kabul eden Zuckerberg, bu süreçten sonra şirketin iç tüzüğünde değişiklik yaptıklarını belirtti. Zuckerberg, başkanlık seçimlerinde tarafsız kalacaklarını ve herhangi bir tarafın lehine çalışmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Yargı Komitesi'nden Açıklama

ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi'nin Cumhuriyetçi kanadı, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Zuckerberg'in mektubunu "ifade özgürlüğü için büyük kazanım" olarak nitelendirdi. Komite, Zuckerberg'in üç önemli konuda itirafta bulunduğunu belirtti: Biden-Harris yönetiminin Facebook'a sansür baskısı yapması, Facebook'un Amerikan halkına sansür uygulaması ve Hunter Biden'ın laptop hikayesinin kısıtlanması. Ayrıca, Zuckerberg'in seçimlerde herhangi bir tarafa parasal yardımda bulunmayacağı açıklamasına da dikkat çekilerek, "Zuck paraları yok artık. Bu seçim güvenliği için büyük bir başarı." ifadelerine yer verildi.