Gündem

Zonguldak ve Düzce’de FETÖ operasyonu: 31 asker gözaltında

Abone Ol

15 Temmuz 2016’da 249 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimini düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yurt genelinde yürütülen operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Zonguldak ve Düzce’deki operasyonlarda, örgütün TSK bünyesinde bulunan ve ankesörlü telefonları kullanarak örgüt üyeleri ile irtibata geçtikleri tespit edilen 11’i muvazzaf 31 asker gözaltına alındı.

Zonguldak’da 19 kripto asker gözaltına alındı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, “ardışık arama ve kripto şifreleme” yöntemlerini kullandığı ileri sürülen 12’si muvazzaf, 10’u ihraç edilen ve 2’si açığa alınan askeri personel olmak üzere 24 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında subay ve astsubayların da bulunduğu 19 asker gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, bilgisayar ve dokümanlara el konuldu.

Düzce’de 11 asker yakalandı

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, “ankesörlü telefonları kullanarak örgüt üyeleriyle irtibata geçtikleri” belirlenen İl Jandarma Komutanlığında görevli 12 asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı, aramalarda bazı dokümanlara el konuldu.