Güncel

Zimmetine 1,5 milyon lira geçiren bankacı gözaltında

Eskişehir'de çalıştığı özel banka şubesinde, yaşlı müşterilere ait az kullanılan 'Uyuyan hesap' olarak adlandırılan 20 hesap üzerinden yaklaşık 1,5 milyon lira zimmetine geçirdiği tespit edilen Onur U. gözaltına alındı.

Abone Ol

Kentteki özel bir bankada çalışan Onur U., 70 yaş üstündeki ve az kullanılan banka hesaplarından para zimmetine geçirdi. Bir müşteri, hesaplarında kendisinden habersiz işlem yapıldığını fark ederek ihbarda bulundu. Özel banka görevlileri ve polis ekipleri tarafından yapılan incelemede, bankacı Onur U.'nun söz konusu müşteri hesaplarından yaklaşık 1,5 milyon lira zimmetine geçirdiği belirlendi.

Bankada yakalanan Onur U., sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Çok borçlandığı için zimmetine para geçirdiğini itiraf eden Onur U., işlemlerinin ardından Eskişehir Adliyesi'ne sevk edilerek savcılık sorgusuna alındı. Banka, Onur U.'nun işlem yaptığı tüm hesapları incelemeye aldı. Soruşturma sürüyor.