Yerel Haber

Zigana Dağı eteklerindeki güzellik: Limni Gölü Tabiat Parkı ziyaretçi akınına uğradı!

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı, bu yıl da hem yerli hem yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Göl, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

Abone Ol

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde, Zigana Dağı'nın eteklerinde bulunan ve kent merkezine 45 kilometre uzaklıkta yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı, adını aldığı krater gölü ve çevresindeki sarıçam, ladin, köknar ormanları ile doğaseverleri büyülüyor. Park, nisan ayından bu yana yaklaşık 100 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Limni Gölü Tabiat Parkı'ndaki tesisin işletmecisi Mustafa Eroğlu, bu sezon 100 bin yerli ve yabancı turistin parkı ziyaret ettiğini belirterek, tesisin kış mevsimine kadar açık olacağını ifade etti. Eroğlu, "Gölün etrafı sarıçam ağaçlarıyla kaplı. Piknik alanları, kameriyeler, restoran ve bungalov evleriyle ziyaretçilere doğayla iç içe keyifli vakit geçirme imkanı sunuyoruz." dedi.

Ziyaretçilerin Gözdesi: Doğa ve Huzur

Limni Gölü'nü tekrar ziyaret eden Ünal Midi, parkın birçok kez görülmeye değer bir yer olduğunu vurguladı. "Limni Gölü, doğa ile iç içe bir yer. Yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Temizliği, doğası ve tesis çalışanlarının ilgisi gerçekten çok iyi." diye konuştu.

Limni Gölü Tabiat Parkı, sunduğu doğal güzellikler ve huzurlu ortamıyla bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri olmaya devam ediyor.