Dünya

Zelenskiy, ABD mühimmat fabrikasını ziyaret etti

Ukrayna Devlet Başkanı Viladimir Zelenskiy, ABD'deki mühimmat üretim tesisini ziyaret ederek ülkesinin savunma çabalarına katkıda bulunan işçilere teşekkür etti.

Abone Ol

Ziyaret, aynı zamanda Ukrayna’nın Rusya’ya karşı verdiği savaşta daha fazla destek arayışını ve Washington’dan uzun menzilli silah kullanımına onay alma çabalarını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Zelensky, Pensilvanya’daki Scranton Ordu Mühimmat Fabrikasını ziyaret etti ve 155 mm top mermilerinin üretiminden sorumlu işçilere bizzat teşekkür etti. ABD, Ukrayna'ya bugüne kadar 3 milyondan fazla bu mermiden tedarik etti.

Scranton tesisindeki işçilere hitap eden Zelensky, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, “Demokratik dünyanın galip gelebileceğini hissettiğiniz yerler burası gibi yerlerdir. Bu, Ukrayna’da, Amerika’da ve tüm ortak ülkelerde hayatı korumak için yorulmadan çalışan insanlar sayesinde mümkün oluyor,” ifadelerini kullandı.

Uzun Menzilli Silah Talepleri

Zelensky'nin ziyareti, ABD’de yoğun bir haftanın başlangıcı oldu. Ukrayna Devlet Başkanı, New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılacak ve ardından Washington’da Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile görüşmelerde bulunacak.

Ukrayna, savaşın üçüncü yılına girerken, Zelensky, ABD’den daha uzun menzilli füze sistemlerinin kullanımına izin verilmesi için çabalarını sürdürüyor. Ancak Pentagon ve Beyaz Saray, bu talebe temkinli yaklaşıyor.