Gündem

Zek’e talimat Feto’dan!

Abone Ol

Liseden Zekeriya Öz’ün sınıf arkadaşı olan itirafçı işadamı M.K, 17-25 Aralık 2013 operasyonlarından 2-3 ay sonra İstanbul’da iş icabı kaldığı bir akşam Öz ile tavla oynarken ettikleri sohbet sırasında Öz’ün kendisine “talimatların direkt Pensilvanya’dan geldiğini” belirttiğini söyledi.

Bursa’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan davada 12 Ocak’taki duruşmada ev hapsi verilerek tahliye edilen iş adamı M.K’nın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için verdiği ek ifadede özellikle firari Zekeriya Öz hakkında dikkati çekici bilgiler yer aldı.

TALİMATLAR FETO’DAN

FETÖ itirafçısı M.K, 17-25 Aralık 2013 operasyonlarından 2-3 ay sonra İstanbul’da iş icabı kaldığı bir akşam Zekeriya Öz’le tavla oynadıklarını belirterek, “Oradan ayrılırken yalnız kaldığımız bir ortamda ben kendisine ‘Bu işten Fetullah Gülen’in haberi oldu mu?’ diye sorduğumda bana ‘Bu işin ucu kime dokunursa dokunsun sonuna kadar gidilsin’ diye haber geldiğini söylemişti.” ifadelerini kullandı.

LÜKS VİLLADAKİ TATİL

M.K, firari Akın İpek’in sahibi olduğu Muğla’nın Datça ilçesindeki bir otelde tatil yaparken Öz’le karşılaştığını anlatarak, şu bilgileri verdi:

“Muğla’nın Datça ilçesinde Akın İpek’in sahibi olduğu otelde tatil yaparken Zekeriya Öz’ün oraya bir müteahhit iş adamıyla birlikte geldiklerini gördüm. Zekeriya Öz gibi sabit maaşı olan bir savcının günlüğü 4 bin lira olan bir villada (otel bünyesinde lüks villa) 10 günlük tatile gelmesi bende şüphe uyandırdı. Kendisi her ne kadar ‘Memur indirimi alarak konaklama ücretini kendim karşıladım’ dese de bana pek inandırıcı gelmedi. Beraber geldikleri iş adamının adı, Zekeriya Öz’ün Dubai gezisiyle ilgili yürütülen soruşturmada da geçmişti.”