Spor

Yusuf Dikeç kimdir, nereli? Yusuf Dikeç Paris Olimpiyatları başarısı

Yusuf Dikeç, 2024 Paris Olimpiyatları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanarak dünya gündeminde yer aldı ve sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Abone Ol

2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç, dünya gündeminde yer aldı. 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde elde ettiği gümüş madalya ile spor tarihine adını yazdıran Dikeç, sosyal medyada da büyük ilgi gördü. İnsanlar, "Yusuf Dikeç kimdir, kaç yaşında ve nereli?" sorularına yanıt aramaya başladı. İşte Yusuf Dikeç'in hayatı ve kariyeri hakkında detaylar.

Yusuf Dikeç Kimdir?

1 Ocak 1973 tarihinde Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde doğan Yusuf Dikeç, Jandarma Genel Komutanlığı'nda Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş olarak görev yapmaktadır. Spor kariyerine Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde devam eden Dikeç, 2012 ve 2016 Yaz Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil etti. 2012 Olimpiyatları'nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca dallarında yarışan Dikeç, 2013 Akdeniz Oyunları'nda bir altın ve bir gümüş madalya kazandı. 2016 Olimpiyatları'nda ise 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22. sırada yer aldı ve elemelerde elendi.

2024 Paris Olimpiyatları Başarısı

Yusuf Dikeç, 2024 Paris Olimpiyatları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazandı. Bu başarı, Türk spor tarihinde atıcılık dalında kazanılan ilk olimpiyat madalyası olarak tarihe geçti.