Gündem

Yusuf Dikeç, havalı tabanca satışlarını patlattı

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde havalı hedef tabancası üreten firma, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'in viral pozunun ardından üretim kapasitesini artırma kararı aldı.

Abone Ol

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde 2019 yılından beri havalı hedef tabancası üreten bir firma, Türkiye'nin Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan ile birlikte 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç’in viral pozunun ardından gelen talepler üzerine üretim kapasitesini yükseltti.

Olimpiyatların ardından üretimini yüzde 20 artıran firmanın müdürü Okan Şanal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektöre havalı hedef tüfeği ve tabancası üretimiyle girdiklerini, ayrıca av tüfeği, yarı otomatik ve pompalı av tüfeği imalatı da yaptıklarını belirtti.

Yurt dışından büyük talep gören havalı hedef tabancasının, Dikeç’in viral pozunun ardından daha fazla ilgi gördüğünü ifade eden Şanal, “Artık daha fazla insan bu tabancayı sormaya başladı. Bu ürün, sporcular ve atıcılık kulüpleri tarafından kullanılıyor. İlerleyen dönemde ürünü geliştirip olimpiyat atıcılığı seviyesine çıkaracağız. İnşallah olimpiyatlarda ürünümüz kullanılacak.” dedi.

Yıl Sonu Hedefi: 10 Bin Üretim

Atıcılığa ilgi duyanların havalı hedef tabancasına gösterdiği ilginin arttığını dile getiren Şanal, “Olimpiyatlardaki tabancayla çok büyük farklar yok. Ürünümüz, basınç dengeleme hassasiyetiyle stabil atış imkanı sunuyor. Hem ahşap hem de plastik kabza modelimiz mevcut. Plastik modelimiz uzayabiliyor ve yarı bir mini tüfeğe dönüşüyor. Teknik özellikleri oldukça yüksek. Yıl sonu hedefimiz 10 bin üretim rakamına ulaşmak.” ifadelerini kullandı.

Şanal, üretimlerinin yüzde 90'ından fazlasını yurt dışına gönderdiklerini de sözlerine ekledi.