Gündem

Yurt genelinde FETÖ ile mücadele sürüyor: 6 ilde 10 gözaltı

Abone Ol

15 Temmuz 2016’da 251 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimini gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Kayseri merkezli 4 ilde, Eskişehir ve Samsun’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlarda, aralarında ByLock kullanıcılarının da bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.

Eskişehir’de 2 gözaltı

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kocaeli ve Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, “terör örgütüne üye olmak” suçundan hakkında yakalama kararı bulunan, Eskişehir Vergi Dairesinde Gelir Uzman Yardımcısı Erdi K. ile Berat C’yi yakaladı.

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından, soruşturmanın sürdüğü kentlere gönderilecekleri öğrenildi.

Kayseri merkezli operasyonda 4 gözaltı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY üyesi oldukları, örgütün gizli haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı verilen ve aralarında meslekten ihraç edilen öğretmen, stajyer avukat ile ev kadınının bulunduğu 9 şüpheliye yönelik Kayseri merkezli İzmir, Manisa ve Konya’da çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, zanlılardan 3’ü Kayseri’de, 1’i Manisa’da gözaltına alındı.

Firari 5 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Samsun’da 4 gözaltı

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, il merkezi ve Bafra ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda biri kadın 4 şüpheli yakalandı.

Bazılarında örgütün şifreli haberleşme uygulaması “ByLock” tespit edilen zanlılar, emniyete götürüldü.

FETÖ’nün ‘Buca ilçe imamı’na 12 yıl hapis15 Temmuz

TRT’nin eski yöneticisine FETÖ’den hapis15 Temmuz