Gündem

Yurt genelinde FETÖ ile mücadele sürüyor: 13 ilde 12 zanlı tutuklandı

Abone Ol

15 Temmuz 2016’da 251 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimini gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Bayburt merkezli 6 il, Konya merkezli 4 ilde ve Çorum’da örgüte yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 23 kişiden 12’si tutuklandı.

Bayburt merkezli operasyonda 2 tutuklama

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığının anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlar kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden üstteğmen S.T. ve astsubay E.E. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Konya merkezli operasyonda 6 zanlı tutuklandı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu iddiasıyla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan 12 muvazzaf askerin işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 6’sı tutuklandı, 6’sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklananlardan ikisinin subay, 4’ünün astsubay olduğu öğrenildi.

Çorum’da 4 ByLock’cu tutuklandı

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün Çorum’daki mütevelli heyeti üyesi oldukları iddia edilen ve aralarında meslekten ihraç edilen komiser yardımcısı ve öğretmenin de bulunduğu 3’ü kadın 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesi ekiplerince yapılan operasyonda eski komiser yardımcısı bir şüpheli, eski öğretmen 3 şüpheli yakalandı.

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları tespit edilen zanlılar, Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Uşak’ta FETÖ’nün ‘gaygubet evleri’ne operasyon: 9 gözaltıTürkiye

4 ilde FETÖ operasyonu: 6 gözaltı15 Temmuz