Gündem

Yurt genelinde 2,8 milyon araç denetlendi, 535 bin sürücüye işlem yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma ekiplerinin 26 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında yaptığı denetimlerde, 2 milyon 823 bin 859 aracın kontrol edildiğini ve 535 bin 705 sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde yapılan trafik denetimlerine ilişkin açıklamada bulundu. Yerlikaya, emniyet ve jandarma ekiplerince 2,8 milyondan fazla aracın denetlendiğini belirterek, özellikle yayaların güvenliği için sürücülerin trafik kurallarına uymasının önemine dikkat çekti.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, okul ve yaya geçitleri ile kavşaklarda yayalara öncelik verilmesinin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Yerlikaya, "Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takan 259 sürücüye işlem yapıldı. Hız sınırını aşan 139 bin 58, muayenesi yaptırılmamış 28 bin 470, emniyet kemeri takmayan 34 bin 267, sürücü belgesiz araç kullanan 2 bin 836 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası olmayan 10 bin 925 sürücüye de cezai işlem uygulandı," ifadelerine yer verdi.

Açıklamasında yaya güvenliğinin önemine vurgu yapan Bakan Yerlikaya, denetimlerin devam edeceğini belirterek, tüm sürücüleri trafik kurallarına uymaya çağırdı.