Gündem

Yurt genelinde 2,6 milyon araç denetlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5-12 Eylül 2024 tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin denetimlerinde 2 milyon 667 bin 955 aracın kontrol edildiğini ve trafik ihlali yapan 475 bin 427 sürücüye işlem uygulandığını açıkladı. Okul servis araçlarına yönelik denetimlerin de sıkılaştırıldığını belirten Yerlikaya, trafik kurallarına uymanın önemine dikkat çekti.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5-12 Eylül 2024 tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekipleri tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı trafik denetimlerinin sonuçlarını paylaştı. Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, bu süre zarfında toplam 2 milyon 667 bin 955 araç denetimden geçti. Denetimler sonucunda trafik kurallarını ihlal eden 475 bin 427 sürücüye çeşitli cezalar uygulandı.

Yapılan denetimlerde, hız sınırını aşan 124 bin 336 sürücü, araçlarının periyodik muayenesini yaptırmayan 27 bin 263 sürücü ve emniyet kemeri kullanmayan 19 bin 161 sürücüye işlem yapıldı. Ayrıca, sürücü belgesiz araç kullanan 16 bin 742 kişi ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 188 sürücü de cezalandırıldı. Mevzuata aykırı olarak çakar cihazı kullanan 265 sürücüye de işlem yapıldı.

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, okul servis araçlarına yönelik denetimlerin sıkılaştırıldığını belirten Bakan Yerlikaya, servis şoförleri ve araçlarda bulunan personelin emniyet kemeri takmasının yasal bir zorunluluk olduğunun altını çizdi. Öğrencilerin güvenliği için yapılan bu denetimlerin ülke genelinde yoğun bir şekilde devam edeceğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, okul servis araçlarında emniyet kemeri takmayı ve çocuklarımıza taktırmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak içindir, ayırmak için değil." ifadelerini kullanarak trafikteki tüm sürücüleri kurallara uymaya davet etti.