Dünya

Yunanistan’ın ikiyüzlü “darbe” politikası

Abone Ol

15 Temmuz 2016’da 249 vatan evladının şehit olduğu şehit olduğu hain darbe girişimini düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine ev sahipliği yapan Yunanistan’da Başbakan Aleksi Çipras, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7-8 Aralık’ta düzenleyeceği ziyaret öncesi yaptığı açıklamalarla, ülkemizde düzenlenen hain işgal girişimine karşı izlediği politika ortaya çıkmış oldu.

“Darbeciler hoş karşılanmaz”

Çipras, Yunanistan’a kaçan darbecilerin iade sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, yargı kararlarına saygı duyulacağını belirterek, “Bu noktanın ötesinde, benim duruşum her zaman net olmuştur: Yunanistan’da darbeciler hoş karşılanmaz. Bu kapsamda, Türkiye ile güvenlik ve yargı alanlarındaki işbirliğimize devam ediyoruz.” dedi.

8 FETÖ’cüyü iade etmemişlerdi

Yunan Yüksek Mahkemesi, İstanbul’dan helikopterle Yunanistan’ın Dedeağaç kentine kaçarak iltica talebinde bulunan 8 FETÖ’cüyü iade etmemişti. Darbeciler, burada çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da FETÖ’cülerin iadesini istemişti

13 Mayıs’ta Çin’in başkenti Pekin’de Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’cülerin iadesini istemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “iade edilmeyen darbeci askerler” meselesinin Türkiye ile Yunanistan arasında bir sorun teşkil ettiği ifade etmiş, darbeye karışmış bu kişilerin Yunanistan’da durmasının doğru olmadığını ve bu konuda gerekli adımların atılması gerektiğini vurgulamıştı.