Dünya

Yunanistan yangından etkilenenlere geçici konaklama sağlanacağını duyurdu

Atina yakınlarında bulunan Varnava bölgesinde çıkan yangın nedeniyle evlerinden tahliye edilenlere geçici konaklama sağlayacak özel bir platform kurulduğu bildirildi.

Abone Ol

Geçici Konaklama Alanları Açıldı

Yunanistan Otelcilik Derneği tarafından kurulan platformun, yerel yönetimlerin sunduğu yardımlara ek olarak hizmet vereceği belirtilen haberlerde, Atina Olimpiyat Spor Kompleksi (OAKA) ile Kifisia'daki Zirinia Spor Salonu'nun da vatandaşların konaklaması için açıldığı duyurdu.

Yangına Müdahale ve Hasar Durumu

Dün öğle saatlerinde çıkan yangına,400'den fazla itfaiyeci ve 110 itfaiye aracıyla müdahale edildi. Ayrıca, 15 yangın söndürme uçağı ve 9 helikopter de yangınla mücadele eden ekiplerin destekçileri arasında yer aldı.

Üst Düzey Uyarılar ve Tahliyeler

Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Vasilyos Vathrakoyannis, yangın nedeniyle çok sayıda evin hasar gördüğü belirtti. Yangının yükselen alevleri 25 metreyi bulurken, rüzgarın fırtına seviyesine ulaştığı ifade edildi. Polis, risk altında bulunan 200'den fazla kişiyi güvenli bir şekilde tahliye etti.

Hava Durumu ve Hükümet Tedbirleri

Meteoroloji uzmanları, havanın ilerleyen günlerde yangın riskini artıracağını öngörerek vatandaşları uyardı. Ayrıca, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, ülke genelinin yarısının "kırmızı alarm" düzeyine geçtiğini açıkladı.

Başbakan Miçotakis acil dönüş yaptı

Yangın nedeniyle Başbakan Kiryakos Miçotakis'in de tatilini kesip Atina'ya döndüğü bilgisini paylaştı.