Dünya

Yunanistan “infaz” ihtimaline karşı teyakkuzda

Abone Ol

Batuhan Gülşah/Atina

15 Temmuz darbesinden sonra Yunanistan’a kaçan ve 18 aylık tutukluluk süreleri dolunca Mayıs ayı sonunda serbest bırakılan 8 darbeci FETÖ üyesinin, ülkedeki kışlalardan birinde saklanarak korunduğu belirtildi. Ülkenin önde gelen gazetelerinden RealNews’e göre, bu kadar korumanın sebebi FETÖ’cülerin suikasta uğrama ihtimali. Gazetenin iddiasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle Yunanistan’a “infazcılar” kaçak geçiş yaptı.

“MİT ORGANİZE EDİYOR”

Haberde “8 darbeciyi öldürmek için gönderilen infazcılar, dikkat çekmemek için sınırdan mülteci kılığında geçecek” yorumuna yer verildi. Milli İstihbarat Teşkilatı kontrolünde geçmişte Türkiye dışında buna benzer infazların yapıldığı öne sürülürken, bu nedenle çok dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

ENDİŞE HEP VARDI

Yunan basını ülkede koruma altına alınan 8 teröristle suikast ihtimalini sürekli canlı utarken, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın “Nerede olurlarsa olsunlar onları paketleyip Türk yarısına teslim edeceğiz” sözlerini hemen her gün okurlarına hatırlatıyor. Yaklaşık 80 kişiden oluşan bir birim tarafından darbecileri 24 saat koruyan Yunan makamları, yemekler dahil pek çok detaya dikkat ediyordu. Ancak RealNews’in “düğmeye bastılar” haberinden sonra Yunan istihbaratının nasıl bir önlem alacağı merak konusu oldu.