Eğitim

Yükseköğretime milli sporcu yerleştirmeleri için başvurular başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) milli sporcu yerleştirme başvurularını başlattı. Başvurular, 14-19 Ağustos 2024 tarihleri arasında yalnızca elektronik ortamda yapılabilecek.

Abone Ol

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) milli sporcu yerleştirme işlemleri için başvuru sürecini başlattı.

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2024-YKS Kılavuzu’nun 7.5 maddesi uyarınca spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar, spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme başvurularını 14-19 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler.

Başvuru süreci, yalnızca elektronik ortamda yapılabilecek ve posta yoluyla gönderilen veya elden teslim edilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

TIKLA BAŞVUR

Adaylar, T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişerek bireysel olarak yapacaklardır. Başvuru süreci, 19 Ağustos 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar en fazla 8 tercih yapabilecek. Tercihlerini süresi içinde değiştirme hakkına sahip olacak. Tercih edilebilecek yükseköğretim programlarına ve programların koşullarına ilişkin detaylı bilgilere ÖSYM’nin internet adresinden ulaşılabilecek.