Gündem

Yolumuzdan dönmeyiz

Abone Ol

Erdoğan, Bosna’daki tarihi mitingiyle yasakçı faşistler Merkel, Rutte ve Kurz’a da unutamayacakları bir mesaj gönderdi.

27 Nisan E-Muhtırası, 7 Şubat MİT krizi, Gezi ve 17-25 Aralık darbe girişimi, 7 Haziran, 15 Temmuz işgal girişimi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kast edip, Türkiye’yi paramparça etmek, Batı’nın avuçlarına bırakmak isteyen ancak Erdoğan’ın dik duruşu ve milletin direnişi ile başarısız olan odak yine sahnede. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı karşısında sandıkta başarısız olacağını bilen bu kirli odak farklı yöntemlere başvuruyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bosna’daki ziyaretindeki suikast planlandığı bilgisi MİT’e ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu istihbaratı doğruladı.

SUİKAST İHBARI GELDİ

Bu bağlamda önceki gün Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yaşayan Türkler turufından istihbarat birimlerine, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Balkan ülkelerine yapacağı bir ziyaret sırasında suikast girişiminde bulunulabileceği yönünde duyumlar olduğu” ihbarı geldi.

Güvenlik güçleri ihbara yönelik çalışmalarına devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan ihbara ilişkin olarak Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegovic ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuştu.

15 TEMMUZ’DAKİ GİBİ

MİT’in kendisine böyle bir bilgi ilettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ, PKK ve onları kiralayan emperyalistlere şu sözlerle meydan okudu: “Bu tür tehditler, operasyonlar şunlar bunlar, bizi bu yoldan alı koymaz. Biz yola çıktığımız zaman yolumuza devam ederiz. Bizim planımız çok farklı bir plandır. Yolumuza çıktığımız zaman yılmadan devam ederiz 15 Temmuz’daki gibi.”

FAŞİSTLERE MESAJ

Diğer yandan, Bosna bugüne kadarki en kalabalık mitinge şahitlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerinden gelen binlerce gurbetçiye Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 6. Genel Kurulu’nda hitap etti. Erdoğan ve gurbetçiler, yasakçı faşistler Almanya Başbakanı Merkel, Hollanda Başbakanı Rutte ve Avusturya Başbakanı Kurz’a tarihi bir mesaj verdi.

ALMANYA’DAN DUYULSUN

Erdoğan, “24 Haziran’da sadece cumhurbaşkanı, milletvekili seçmekle kalmayacak, aynı zamanda ülkemizin gelecek bir asrının tercihini de yapacağız” sözleriyle 24 Haziran’ın önemine vurgu yaparken, gurbetçilere, “Öyle bir cevap verin ki, Almanya’dan, Fransa’dan, Belçika’dan duyulsun” çağrısı yaptı.

MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

Erdoğan, gurbetçi çocukların Türkçe öğrenmeleri için haftasonu okulları kurulacağını söyledi. Erdoğan, askerlik sorunu yaşayanları şöyle sevindirdi: “38 yaşını aşmış ancak dövizle askerliğe başvurmamış kişilerin sorunlarını da yakında çözüyoruz.” Erdoğan, yurtdışında emekli olmuş kişilerin Türkiye’de yarı zamanlı çalışmasının yolunun açılacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı, ayrıca diasporadaki gençlere üniversitelerdeki kontenjanın 2 katına çıkarılacağını aktarırken, Avrupa’daki Türk basınına destek olunacağını söyledi ve son müjdeyi şöyle paylaştı: “TRT Türk yeniden yapılandırılarak daha iyi yayın yapılacak”

3 MİLYAR EUROLUK YATIRIM

Erdoğan, diğer yandan Balkan Müslümanlarını birbirine bağlayıp, Çin’den Adriyatik’e ulaşacak ticaret hattının en önemli parçalarından biri olacak Belgrad-Saraybosna yoluna ilişkin son bilgileri verdi. Fiziki şartların Karadeniz’den bile kötü olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Belgrad-Saraybosna’ya yapılacak olan yolların özelliği çok çok farklı. Gerek tüneller, gerek tünellerin dışında köprüler, burası bizim Karadeniz’i andırıyor ancak Karadeniz bile bu kadar zor değil. Ancak bittiği zaman tüm Balkanlar bu işten çok mutlu olacak. 3 milyar avronun üzerinde bir yatırım yapılacak. Burada müteahhitlerin de bir katkısı olacak. Bu yatırım altyapı yatırımı olarak gerçekleşsin ve bu bölgenin barış iksiri olsun” diye konuştu.