Gündem

Yola çıkacaklar dikkat bakım var! Bazı yollar kapalı olacak

Karayollarında sürdürülen yapım, bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle bazı yol kesimlerinde trafik akışında aksaklıklar yaşanacak. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, çalışmaların yapıldığı bölgelerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaretlerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Abone Ol

Karayollarında sürdürülen bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bazı kesimlerde trafik akışı yavaşlayacak. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmesi gerekiyor. İşte bazı önemli yol çalışmaları: 

TEM Otoyolu’nun Hendek-Gümüşova Kavşakları arasında İstanbul istikametinde yapılan üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşım, saat 21.00 ile 07.00 arasında kesimler halinde diğer istikametten sağlanacak.

Beşikdüzü-Trabzon Yolu’nun 45. kilometresi üzerinde yer alan Akyazı Tüneli’nin Akçaabat-Trabzon yönündeki tüpünde, saat 12.00-17.00 arasında yangın söndürme sistemi tatbikatı yapılacak. Bu süre zarfında sürücüler, servis yoluna yönlendirilecek.

İzmir Çeşme Otoyolu’nun İzmir istikameti 2-12. kilometrelerinde Serbest Geçiş Sistemi çalışmaları nedeniyle Güzelbahçe Gişeleri’nde bant aktarması yapılacak ve trafik gidiş-geliş şeklinde devam edecek.

Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara Yolu’nun 52. kilometresi bağlantı kolu yapım çalışmaları sebebiyle sürücüler, Ankara-İstanbul Otoyolu’na katılım için Dempa Alt Geçidi’nden U dönüşü yapmak zorunda kalacak.

Ankara-Niğde Otoyolu’nun Kırşehir bağlantı yolu üzerindeki çalışmalar nedeniyle trafik akışı tek şeritten sağlanacak.

Kütahya-Eskişehir Yolu’nun 31. kilometresi menfez yapım çalışmaları nedeniyle bölünmüş yolun bir kısmından iki yönlü olarak devam edecek.

Samsun-Ordu Yolu’nun Ünye çevre yolunda yer alan Yunus Emre Tüneli’nin Samsun yönü bakım çalışmaları nedeniyle kapatıldı. Trafik, diğer tüpten iki yönlü olarak sağlanıyor.

Ağrı-Kağızman Yolu’nun 34-37 ve 44-47. kilometrelerinde yapılan çalışmalar ile 42. kilometredeki heyelan önleme çalışmaları sebebiyle sürücüler servis yoluna yönlendirilecek.

Adıyaman-Kahta Yolu’nun 11-14. kilometreleri arasındaki yapım çalışmaları dolayısıyla ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak gerçekleştirilecek.

Kangal-Gürün Yolu’nun 35-65. kilometrelerinde asfalt sathi kaplama çalışmaları nedeniyle trafik kontrollü şekilde ilerleyecek.

Sürücülerin bu bölgelerde dikkatli olmaları ve hız sınırlarına uymaları büyük önem taşıyor.