Yoksa CHP değişti mi?

Abone Ol

Gününüm bir kısmı trafikte geçtiği için genellikle haberleri radyodan dinliyorum. Haberde Kılıçdaroğlu konuşuyor. “Kudüs’te ezanı yasaklama girişimine sadece ben karşı çıkıyorum.” CHP adına müthiş bir beyan. Kulaklarıma inanamıyorum acaba yanlış mı duydum. Seçim çalışmaları nedeniyle çok bağıran politikacıların seslerinde değişme oluyor. Acaba bu açıklamayı başbakan mı yaptı? Büyük bir tereddüt geçiriyorum. Radyonun iyi tarafı sadece kulağa hitap ettiği için insanı daha az yoruyor. Ancak kötü tarafı resim görünmediği için olayı belgeleme tarafı eksik kalıyor.

Ancak başka bir konuşma da yine Kılıçdaroğlu “Emaneti ehline vermek” gibi manevi dünyamızın değerlerini hatırlatarak kampanya yapıyor. Hayır kampanyasında ki afişlerin birinde “Teklik Allah’a mahsustur” yazıyor.

Kudüs’te ezan yasaklama girişimini kınayan CHP’nin ezanı yasakladığını, camileri ahır, depo yaptığını biliyoruz. Ellerine fırsat geçince milli manevi değerlerle nasıl mücadele ettiklerini unutmadık.

Ama Allah’tan umut kesilmez. CHP geçmişteki günahlarından tevbe ederek halkın huzuruna çıkıyorsa bize düşen onları alkışlamaktır. Ancak önce halkın huzuruna çıkıp “Ey halkım size çok eziyet ettik. Değerlerinizle alay ettik. Ama bir daha yapmayacağız” diye beyanda bulunmaları lazım. Böyle bir muhasebe yaptıklarına şahit olmadık.

İlginç bir durum CHP de sadece genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu konuşuyor. Parti yöneticilerinin fikirlerini çok fazla bilmiyoruz. Kılıçdaroğlu’nun bu maneviyat ağırlıklı konuşmalarına katılıyorlar mı? Yoksa yarın onlar genel başkanın görüşleriydi bizi bağlamaz mı derler?

CHP daha önceki seçim kampanyalarında da benzeri yaklaşımlarda bulunmayı denemiş fakat fazla başarılı olamamıştı. Zaten seçimler bitince hızlı bir şekilde fabrika ayarlarına dönüyorlardı. Allah aşkına seçim dönemleri dışında CHP sözcülerin milletin maneviyatını destekleyen bir açıklama duyan var mı?

Yanlış hatırlamıyorsam takiyenin rehberi sayılan Makyevel’in Prens adlı kitabında bu durum şöyle izah ediliyor. “Yönetici halkın değerlerine inanmasa da ona saygı duymalıdır. Yoksa başarılı olamaz.” Yoksa CHP’liler Makyevel’i okumaya mı başladılar?

Sakın yanlış anlamayın manevi değerlerimiz bütün insanlığın ortak değerleridir. Hele İslam’ın bayraktarlığını yapmış ve bu temeller üzerine cihan devletleri kurmuş, bu aziz milletin evlatlarının kendi özüne dönüşüne ne kadar çok sevinirim.

Zaten milletin değerlerini siyasetin üzerine çıkarıp herkesin ortak kıymeti haline getirdiğimizde inanın önümüze daha güzel ve daha iyi bir gelecek açılacak. Ancak daha önce de kısık söylem tarzında benzer açıklamalar duyduğumuz için dikkatli olmalıyız.

CHP kampanyasının genel başkan üzerinden ince eleyip sık dokunarak hazırlandığını görüyoruz. Meydanları dolduramayacaklarını bildikleri için sadece salon toplantıları ve de medya ile yetiniyorlar. Geleceğe dair bir önerileri olmadığından kafa karıştırmayı, yaygara çıkarmayı tercih ediyorlar.

 Kampanya süresince de olsa CHP’nin milli ve manevi değerlere sahip çıkmasını yabana atmayın. Kalpleri değiştiren Mevla onlara da bunu nasip eder…