Ekonomi

Yılmaz: Dezenflasyon sürecini güçlendirmekte kararlıyız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomi programının gücüne vurgu yaptı. Yılmaz, dezenflasyon sürecinin devam ettiğini ve önümüzdeki dönemde daha da güçleneceğini belirtirken "tek haneli enflasyon" hedefinin ekonomik programın ana amaçlarından biri olduğunu söyledi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eylül ayı enflasyon verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, eylül ayında tüketici enflasyonunun yüzde 2,97 arttığını, ancak yıllık enflasyonun yüzde 49,38 seviyesine indiğini belirtti. Yıllık enflasyonun son 4 ayda 26 puan üzerinde gerileme kaydettiğini söyleyen Yılmaz, bu gelişmenin ekonomi programına olan güvenin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Yurt İçi ÜFE'nin 15 aydır tüketici enflasyonunun altında seyretmeye devam ettiğini, bu durumun maliyet yönlü baskıların azaldığını gösterdiğini belirten Yılmaz, enflasyon baskılarının hafiflediğini kaydetti.

Yapısal Reformlar ve Ekonomik Direnç

Yılmaz, dönemsellik ve geçmiş enflasyona endekslenme davranışının düzelmesiyle birlikte enflasyon ataletinin kırılacağını öngördüklerini belirtti. Bölgesel ve küresel gelişmelere karşı ekonomik direnç kazanmanın önemine değinen Yılmaz, toplumsal refahın artırılmasına yönelik yapısal reformların da bu sürece katkı sağlayacağını ifade etti.

Son olarak, tek haneli enflasyon hedefine ulaşmak için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.