Dünya

Yıldırım’dan Çipras’a ince ayar

Abone Ol

Yunanistan’ın başkenti Atina’ya giden Başbakan Yıldırım, Yunanistan Başbakanı AleksisÇipras ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Yıldırım, yüzlerce belgeye rağmen FETÖ’cü darbecileri Türkiye’ye hukuksuz şekilde iade edilmemesi konusunda Çipras’a yumuşak görünümlü sert mesajlar verdi.

İLİŞKİLERİMİZ ZARAR GÖRÜR

Yunanistan’ın darbecileri korumaktan vazgeçmesi gerektiğine dikkat çeken Başbakan, “Biz, ülkemize karşı açık darbe yapan kişilerin iadesini arzu ederiz, isteriz. Yargı ile idarenin işlevi hukuk devleti olan her ülkede ayrıdır. Biz de bunu söylüyoruz. Yargı kendine ait kararları verecek, idare de kendi inisiyatifindeki işlevi yapacak. Fakat Türkiye hakikaten zor günler geçirdi. Hukukun verdiği karara saygılıyız ama istiyoruz ki darbeciler, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere darbe vurmasın” dedi.

AKLINI BAŞINA AL

AB Yıldırım, Türkiye karşıtlığının tavan yaptığı, teröre desteğin normalleştiği Avrupa’ya da giydirdi. Başbakan, Türkiye olmadan AB’nin güvenliğini sağlamayacağının tespitini yaparken, gerekenin yapılması tavsiyesinde bulunarak, “Özellikle Suriye ve Irak’ta yaşananları, Türkiye’nin terör konusunda karşı karşıya kaldığı riskleri dikkate alırsak Avrupa’nın güvenliğinin Türkiye ve Yunanistan’dan geçtiğini söylememiz yanlış olmaz. Türkiye ile Yunanistan, bir anlamda Avrupa’ya bölgeden yayılan terör konusunda çok önemli bir görevi ifa ediyorlar. Avrupa Birliği’nin bu gerçeği daha iyi görmesi ve bundan sonraki ilişkilerimizi de ona göre ele almasını bekliyoruz” diye konuştu.