Gündem

Yıkım botlarına “DEVAM” tokadı

Abone Ol

FETÖ ve PKK’nın da dahil olduğu “Yıkım İttifakı” sahte hesapları üzerinden “Tamam” sloganıyla Erdoğan aleyhine kara propaganda yürütürken, milli irade “DEVAM” diyerek cevap verdi.

Sabri İşbilen/Özel Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023, 2053, 2071 vizyonunu ortaya koyduğu yerde devlete ait uçakları satmayı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni kapatmayı, mega projeleri durdurmayı vadeden Meral Akşener, Muharrem İnce, Temel Karamollaoğlu ve Selahattin Demirtaş’tan oluşan Yıkım İttifakı, milletten destek bulamayışlarının ardından farklı metotları denemeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de söz sahibi olanın sadece milletin iradesi olduğunu vurguladığı “Şayet bir gün milletimiz ‘Tamam’ derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” ifadelerini çarpıttı Yıkımcı Eski Türkiye İttifakı.

Ardından FETÖ ve PKK terör örgütlerinin sosyal medyadaki militanları devreye girdi ve Twitter ile işbirliğiyle birlikte kirli “tamam” kampanyası başlatıldı.

Sandık zannettiler

Sandıktan sonuç alamayacağını gören ve Twitter’da gündeme gelme hazzını yaşamak isteyen Meral Akşener, “Tamam iyi olacak” komik paylaşımının ardından Sezai Karakoç’un şiirini alıntılayarak “Göklerden gelen ‘Tamam’ vardır” mesajıyla seviyeyi iyice düşürdü. Muharrem İnce ise “Vakit TAMAM” söylemiyle oy kazandığını var sayarak, sloganını da “Artık tamam” olarak değiştirdi. Temel Karamollaoğlu da 30 yıl öncesinin “Tamam inşallah” sloganını atarak Yıkımcıların arasındaki yerini aldı.

PKK’nın siyasi ayağının elebaşı Demirtaş da algı operasyonu için paylaşım yaptı. 4 adayın Twitter’dan “tamam” yazarak cumhurbaşkanı olacağı hayalini kurduğu yerde Türkiye düşmanı FETÖ’cülerin de silahla başaramadıkları” Erdoğan’sız Türkiye” projesini, tweetle yapabileceklerini düşünmesi dikkatlerden kaçmadı. FETÖ’cü hainler art arda “tamam” paylaşımları yaptı.

Twıtter sansürü

Yerli ve milli olanlar FETÖ ve PKK’nın “tamam” hamlesine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile “Devam” dedi. Milyonlarca vatan sevdalısı Erdoğan’ın yalnızca Türkiye’ye değil tüm mazlumlara kazandırdıklarını hatırlatırken, neden Erdoğan’ı seçeceğini “Devam” mesajlarıyla hakaret etmeden, botlarla değil gerçek kişilerle ilan eti. Ayrıca, FETÖ ve PKK botları organize şekilde yerli ve milli olanlara hakaret etti, sindirmeye çalıştı. Teröristler vatan sevdalılarını sindiremeyince, Twitter harekete geçti. Twitter yönetimi saatler içerisinde milyonları aşan “DEVAM” paylaşımına sansür uyguladı, trend topic listesinin dışına itti.

Vatandaş rağbet göstermedi

Temel Karamollaoğlu ise bütün mega projeleri durduracağını açıkladı. Karamollaoğlu, Türkiye’nin bin bir zorlukla kovduğu sömürgeci IMF’yi yine kamuoyunun gündemine olumlu şekilde taşıdı. Erdoğan’ın rakipleri hazırlıksızlarının ortaya çıkması, milletten destek bulamayışlarının ardından farklı metotları denemeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye söz sahibi olanın sadece milletin iradesi olduğunu vurguladığı “Şayet bir gün milletimiz tamam derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” ifadelerini çarpıttı Yıkımcı Eski Türkiye ittifakı. Ardından devreye FETÖ ve PKK terör örgütlerinin sosyal medyadaki militanları devreye girdi ve Twitter ile işbirliğiyle birlikte kirli tamam kampanyası başlatıldı.

Bilindik taktik

FETÖ ve PKK’nın sosyal medya üzerinden Erdoğan düşmanlığına yönelik başlattığı kampanya akıllara Gezi darbe girişimini getirdi. Türkiye’de faizlerin, enflasyonun dip yaptığı, milli gelirin rekor kırdığı sırada Gezi darbe girişimini tertipleyen kirli akıl, sosyal medya üzerinden yaptığı algı operasyonlarıyla darbe girişimini iç savaşa dönüştürmeye çalışmıştı.

En çok tweet ABD’den

Tamam kampanyasını FETÖ’cü ve PKK’lı botların organize ettiği söylemlerinin ardından birleri “Muhalif olan herkese hain” yaftası vurulduğu iddiasını gündeme taşısa da gerçek belgelerle tescillendi. Twitter’daki paylaşımların hangi ülkelerden paylaşıldığı rakamlarını gösteren platformlardan onemilliontweetmap.com’un verilerine göre 1 milyondan fazla paylaşım FETÖ’nün merkez üssü ABD’den yapıldı. Diğer yandan FETÖ’cülerin yeni sığınağı Yunanistan’dan da rakamın az olmadığı gözlendi.

Hainler de rahat durmadı

Meral Akşener, Muharrem İnce, Temel Karamollaoğlu’nun Twitter’dan tamam yazarak cumhurbaşkanı olacağını düşürdüğü yerde Türkiye düşmanı FETÖ’cülerin de silahla başaramadıkları Erdoğan’sız Türkiye projesini tweetle yapabileceklerini düşünmesi dikkatlerden kaçmadı. FETÖ’nün para kasalarından Akın İpek, medya ayağının elebaşlarından Tarık Toros gibi isimlerin de aralarında bulunduğu pek çok FETÖ’cü de kara propagandaya destek verdi. Ayrıca, Almanya’nın Thüringen eyaletinin Başbakanı Bodo Ramelow, CHP-HDP-Saadet Partisi-İYİ Parti-FETÖ ittifakına arka çıkarak “Tamam” dedi.

24 Haziran’da görüşürüz

Kirli işbirliğini AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal deşifre etti. Twit atılan yerlerdeki FETÖ yapılanmasına dikkat çeken Ünal, “Cumhurbaşkanımıza FETÖ’nün, PKK’nın ve küresel efendilerinin neden düşman olduğunu biliyoruz. Mesela Twitter’da TAMAM başlığını ele alalım twitlerin çoğu FETÖ’ nün ve PKK’nın etkin olduğu ülkelerden atılıyor.Çoğu bot hesaplar” tespitni yaptı. Ünal, ayrıca İnce’ye, Dekirtaş’a, Akşener’e, Karamollaoğlu’na ve destekçi terör örgütlerine “24 Haziran gecesi görüşürüz” mesajını verdi.