Televizyon

Yeşilçam'ın usta ismi Yıldırım Yanılmaz hayatını kaybetti

Türk sinema ve tiyatrosunun önemli isimlerinden Yıldırım Yanılmaz, 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yanılmaz, Yeşeren Asma, Beşiktaşlı Yahya Efendi, Sıfır Nokta, Ölüm Oyunu gibi filmlerin yönetmeniydi ve Çiçek Taksi gibi yapımlarda rol almıştı.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

Türk sinema ve tiyatrosunun önemli isimlerinden Yıldırım Yanılmaz, 78 yaşında hayatını kaybetti. Yanılmaz, yönetmenlik kariyerinde Yeşeren Asma, Beşiktaşlı Yahya Efendi, Sıfır Nokta, Ölüm Oyunu, Flas ve Abdülkadir Geylani: Batmayan Güneş gibi filmleri yönetti. Ayrıca, Çiçek Taksi, Anne ya da Leyla ve Şengün Konağı gibi televizyon yapımlarında oyuncu olarak rol aldı.

"HOCAM SENİ UNUTMAYACAĞIM..."

Yanılmaz’ın vefat haberi, gazeteci Birsen Altuntaş tarafından duyuruldu. Altuntaş’ın haberine göre, Yanılmaz’ın yakın arkadaşı Sihirbaz Ferdinand Haralanbidu, ünlü yönetmenin Balıkesir'de bir huzurevinde yaşamını yitirdiğini açıkladı. Haralanbidu, “Tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, yapımcı, güzel insan Yıldırım Yanılmaz hoca Balıkesir huzur ve bakım evinde vefat etti. Üzücü haberi biraz önce oradaki yetkililer beni arayarak verdi. Üzüntüm sonsuz… İyi ki onu bir hafta önce ziyaret etmiştim. Onunla son görüşmemiz olmuş. Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanın cennet olsun. Nur içinde yat hocam… Allah sevenlerine, dostlarına sabır versin… Hocam seni unutmayacağım…” ifadelerini kullandı.

Yanılmaz, bir süredir Balıkesir'deki Karesi Belediyesi’ne ait huzurevinde kalıyordu. Sanat dünyasında derin bir iz bırakan Yanılmaz’ın ölümü, sinema ve tiyatro camiasında büyük bir üzüntüye neden oldu.

Yıldırım Yanılmaz Kimdir?

Yıldırım Yanılmaz, Türk sinema ve tiyatro dünyasında hem yönetmen hem de oyuncu olarak tanınan bir isimdir. Yönetmenlik kariyerinde pek çok başarılı filme imza atmış olan Yanılmaz, oyuncu olarak da geniş bir kitleye ulaşmıştır. Yeşeren Asma, Beşiktaşlı Yahya Efendi, Sıfır Nokta, Ölüm Oyunu, Flas ve Abdülkadir Geylani: Batmayan Güneş gibi filmlerin yönetmenliğini yapmış; Çiçek Taksi, Anne ya da Leyla ve Şengün Konağı gibi televizyon yapımlarında rol almıştır. Yanılmaz, sanata olan tutkusuyla tanınmış ve Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmuş bir sanatçıdır.