Gündem

Yerli üretilen spor aletleriyle 20 milyon lira tasarruf sağlandı

Okullarda kullanılacak spor aletleri, Kayseri Gençlik ve Spor Müdürlüğü atölyesinde üretilerek 20 milyon lira civarında tasarruf elde edildi.

Abone Ol

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı'nın liderliğinde metal ve marangoz atölyesi, iki yıl önce okullar için spor malzemeleri üreten bir merkeze dönüştürüldü.

Atölyede, okullarda kullanılan bilek güreşi masası, voleybol direği, basketbol potası gibi çeşitli spor malzemeleri, 30 kişilik ekip tarafından üretmeye başlandı.

Bu sayede dışarıdan alınan malzemelere harcanan binlerce lira yerine yerli üretimle önemli tasarruf sağlandı. Kabakcı, yerli imkanları kullanarak tasarrufu ön plana çıkardıklarını belirtti.

Kabakcı, metal ve marangoz atölyesini okullar için üretim yapan bir tesise dönüştürdüklerini, bugüne kadar 150 okul için pota, voleybol direği, satranç masası ve bilek güreşi masası gibi ekipmanlar ürettiklerini anlattı.

Gençlerin spora ilgisini artırmak ve okulların spor imkanlarını genişletmek amacıyla hazırlanan projenin önemine vurgu yapan Kabakcı, spor malzemeleri ile olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

Kabakcı, çabalarının sonuç verdiğini ve ürettikleri malzemelerin birçok sportif alanda başarıya katkıda bulunduğunu dile getirerek şöyle konuştu: "İki yıl önce tasarruf tedbirleri yokken okullara üretime başladık. Bugün yaklaşık 20 milyon lira tasarruf sağladık. Çünkü okullara bu imkanı sunarken tedarik malzemelerini karşıladık. Kendi mekanlarımızda çok daha düşük maliyetlerle imalat yapabiliyoruz."

Ayrıca, ekstrem spor malzemelerinin döviz ile satıldığına dikkat çeken Kabakcı, olimpik kano için bir malzeme için 150 bin lira ödeme yaparken, kendi atölyelerinde bunu 40 bin liraya ürettiklerini ekledi.