Dünya

Yeni Pazar’da Erdoğan rüzgarı

Abone Ol

Sırbistan’ın Yeni Pazar şehrini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boşnaklar’ın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Erdoğan için alanı dolduran binlerce Boşnak “Buralar seni özledi Reis”, “ Hoş geldin Reis, insanlığın umudu” pankartlarıyla sevgi gösterisinde bulundu. Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’te büyük şaşkınlık yaşadı. 

Erem Şentürk / Diriliş Postası – Sırbistan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan ziyaretleri kapsamında dün Sancak Bölgesi’nin en büyük şehri olan Yeni Pazar’a (Novi Pazar) gitti. Boşnak Müslümanlar’ın yoğunlukta olduğu kentte tam manasıyla Erdoğan izdihamı yaşandı, binler sokaklara akın etti. Erdoğan, Boşnaklar’ın ilgisine kayıtsız kalmadı, halkı selamladı, bir sürü fotoğraf çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Novi Pazar Belediyesi önünde kurulan platforma sevgi seli nedeniyle ilerlemekte kimi zaman zorluk çekti. Boşnaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Sultan Erdoğan” sloganları attı. Erdoğan, belediye önünde yaptığı konuşmada Evlad-ı Fatih’ana önemli mesajlar verdi. Sancak halkının 15 Temmuz’da Türkiye ile dayanışma gösterdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Sizler duanızı bizden esirgemediniz. Türkiye’ye destek olan Sancak halkı bizim hakiki kardeşimiz olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Sancak halkının, Türk halkıyla terörle mücadele konusunda dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğine inanıyorum” dedi.

FETÖ’yü buradan atacağız

Alçak terör örgütü FETÖ’nün Balkanlar’daki varlığına dikkat çeken Erdoğan, işgalcilerin bu topraklardan atılması gerektiğini ifade ederek, “FETÖ denilen bu ihanet çetesini ülkemizden olduğu gibi Balkanlar’dan da söküp atacağız. Bu hususta Sayın Vucic’e de özellikle güvenimiz, itimadımız tam. 15 Temmuz gecesi bize ilk destek veren liderlerden biri de Sayın Vucic olmuştur. Bu duruşuyla gerçek dostumuz olduğunu gösteren Sayın Vucic’e huzurlarınızda şahsım, milletim adına bir kere daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Barış mesajı

Erdoğan, Osmanlı’nın yıkılışından bu yana gün yüzü görmeyen, savaşların, katliamların, fakirliğin yaşandığı Balkan coğrafyasına barış mesajı verdi. Bölgedeki halkların bağlarını kuvvetlendirmesi ve dayanışma içerisinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, şunları söyledi: “Geçmişte yaşanan acılar artık son bulsun istiyoruz. Bu acıları artık yaşamayalım istiyoruz. Biz nerede olursa olsun hiçbir topluma yapılan haksızlığı mazur karşılamadık, tasvip etmedik, böyle bir yanlışa da destek vermedik. Balkanlar’da dışarıdaki güçlerin kışkırtmasıyla ortaya çıkan her kaosun, çatışmanın bedelini sadece ve sadece buradaki insanlar ödüyor. Gün geliyor herkes çekip gidiyor ama yürekleri yangın yerine dönmüş insanlar burada yine yan yana yaşamaya devam ediyor. Onun için diyoruz ki, Balkan halkları olarak sizler kendi aranızda bir olursanız, beraber olursanız, o kadar güçlü, o kadar müreffeh olursunuz.”

“Erdoğan gibi çalışacağım”

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ise önceki gün olduğu gibi yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgüler dizdi. Erdoğan’a gösterilen ilgiye hayran kaldığını dile getiren Vucic, aynı sevgiyi görmek için var gücüyle çalışma sözü vererek, “Beni Erdoğanı sevdiğiniz kadar sevmediğinizi biliyorum. Ama sabırla onun gibi sevilmek ve sayılmak için çalışacağım” dedi.