Gündem

Yeni eğitim yılı öncesi, kırtasiyelerde 'fiyat' denetimi başladı

Ticaret Bakanlığı tarafından, yeni eğitim-öğretim programı genelinde kırtasiye ürünleri satan iş yerleri ve piyasalarda denetimler sürüyor. Edirne'de mali denetimlerde özellikle haksız değer artışlarına karşı fiyat etiketleri ve ayrılmama kontrolü yapıldı.

Abone Ol

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü, 9 Eylül'de başlayacak 2024-2025 eğitim-öğretim yılı boyunca kırtasiye ürünleri satışını yapan iş yerleri ve pazarlara yönelik denetim başlattı. Türkiye genelinde devam eden denetimlerle eş sürekli olarak büyümek kontrollerde kayıtlı olarak fiyat etiketlerinin denetimini yapan ekipler, haksız değer artışı olup olmadığını kontrol etti. Ekipler ayrıca işletmelerdeki ürünlerde yerli üretim logosu ve parçaları konusunda da denetimler yaptı.

'Müşteri ürünün üzerindeki etiketi görmeli'

Denetimin gerçekleştirildiği kırtasiyenin satış sorumlusu Tamer Dillek, "Denetimler ayrı ayrı devam ediyor. Biz de okulların açılmasına az süre boyunca bir kala hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ekipler de aynı zamanda gelenlerin nasıl yardımcı olabileceğimiz hakkında bilgi veriyorlar. Biz de bunların işlerini tamamladıklarımızı tamamlamaya özen gösteriyoruz. Ürünlerimizi kontrol edip etmediğini, etiketli olup olmadığını kontrol ettiler. Bu zaten çok önemli çünkü üzerinde etiket görülmesi gerekiyor" dedi.

'Kaliteli malzemeler satmaya özen gösteriyoruz'

Türk Standartları Enstitüsü'ne uygun fiyatlı satın almanın kullanımını ifade eden Dillek, "Vatandaşların ayırdığı uygun özellikleri almalarını öneriyorum. Özellikle yerli özellikli logolu ürünler almaları gerekiyor ve malzemelerinin de kaliteli olması gerekiyor, bunlara da dikkat ediyorlar. Bu noktada biz de kalite özellikleri satmaya özen gösteriyoruz Bizim onun malımızın arkasında Türkiye Standartları Enstitüsünün amblemi var. Boyalarda da özel logolar var, onların bakması gerekiyor. Mutlaka bu logolara dikkat edilmesi gerekiyor" diye konuştu.