Gündem

Yasin Börü’yü PKK katletti, FETÖ izledi!

Abone Ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili 221 sanık hakkında hazırlanan çatı iddianamesinde, emniyetteki örgüt kadrolarının 2014’ten itibaren terör örgütü PKK’nın işini kolaylaştıran işlemler gerçekleştirdiğine dikkat çekilerek, HDP’nin çağrısıyla başlatılan 6-7 Ekim 2014 Kobani olayları sırasında şehit edilen Yasin Börü’nün cesedine ve olay yerine müdahalede kasten ihmalkar davranıldığı ve olayların büyümesinin beklendiği belirtildi. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede FETÖ’nün diğer terör örgütleriyle ilişkisi somut örneklerle anlatıldı.

İddianamede, FETÖ’nün 2007 ve sonrasında devlet iç erisinde vazgeç ilemez bir konum elde etmek amacıyla, PKK’ya karşı savaşı, devletin stratejik kurumlarına sızmak ve ele geç irmek için “siyasi kaldırac” ve “zıplama tahtası” olarak kullandığı tespitine yer verildi. FETÖ’nün, PKK’ye karş ı mü cadele gö rü nü mü altında, uzun yıllardan beri sızmak ve ele geç irmek istediğ i Türk Silahlı Kuvvetlerini, örgü tü n emri altına aldığı ifade edilen iddianamede, 17 Aralık 2013 sonrasında bu stratejisinden vazgeç en örgütün, PKK ve bunun uzantısı yapılanmaların en bü yü k savunucusu ve destekçisi olduğu kaydedildi.

2014’TEN İTİBAREN İLİŞKİ HALİNDELER

Emniyetin iç indeki FETÖ kadrolarının, 2014 yılından itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde PKK’nın işini kolaylaştıran işlemler gerçekleştirdiğine dikkat çekilen iddianamede, konuya ilişkin şu ifadelere yer verildi: “Hakkari’de polis aracından yola torpil atılıp patlaması sağlanarak halkın olaylara karışması amaçlanmıştır.

Barış sürecini bitirmek için Cizre’de olaylar başlamış , 2015 yılının Ocak ayının ikinci yarısında günlerce müdahale edilmeyip ölümlerin artması beklenerek örgüt için fayda sağlanmaya çalışılmıştır. Diyarbakır’da 67 Ekim 2014 Kobani olayları sırasında bir apartmandan dövülüp atılarak öldürülen Yasin Böru’nün cesedine ve olay yerine müdahalede emniyet kasten ihmalkar ve geç davranarak olayların büyümesini beklemiş tir.”