Gündem

Yaşar Güler: Bağımsız bir savunma sanayii bekamızın ayrılmaz parçası

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Brüksel'de düzenlenecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, bağımsız bir savunma sanayiinin önemine dikkat çekerek, “Ukrayna-Rusya savaşında görüldü ki yaklaşık 30 ülke bir araya gelerek Ukrayna'nın mühimmat ihtiyacını karşılayamadı. Bu durum, silah ve mühimmat stoku ile savunma alanında daha hazırlıklı olmanın önemini açıkça ortaya koymaktadır,” dedi.

Abone Ol

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Brüksel'de düzenlenecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde soruları yanıtladı.

Bakan Güler, NATO’nun Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma ve caydırıcılığı sağlama noktasında kritik bir rol oynadığını vurguladı. Toplantının içeriğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Güler, DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Toplantısı'na katılacaklarını ve burada terör tehdidine dair bilgi paylaşacaklarını belirtti. 

"İki Devletli Çözüm ve Ateşkes" 

Bakan, Gazze’de derhal ateşkes sağlanması ve insani yardımların engellenmeden yapılması gerektiğini vurgulayarak, müttefiklerle birlikte bu konularda kararlı bir duruş sergileyeceklerini ifade etti.

Türk Savunma Sanayiinin Güçlenmesi

Yaşar Güler, Türkiye'nin bağımlı bir savunma sanayiine sahipken geçirdiği dönüşüm sürecini aktardı. "Savunmamız ne kadar güçlü ve bağımsızsa, yarınlarımız o kadar güvenlidir," diyen Güler, son 20 yılda yerli ve milli savunma sanayii alanında önemli adımlar atıldığını belirtti. 

Güler, Türkiye’nin, insansız kara, deniz ve hava araçları gibi geniş bir yelpazede savunma teknolojilerini yerli ve milli olarak üretmeye başladığını da sözlerine ekledi. Bu ürünlerin, Mehmetçiğin operasyonel gücünü artırdığını ve güvenlik risklerini asgariye indirdiğini ifade etti.

Pençe-Kilit Operasyonu

Bakan Güler, terörle mücadeledeki son durumu değerlendirirken, "terörü kaynağında yok etme" anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. Pençe-Kilit operasyonunun başarıyla sürdüğünü ve PKK'nın 30 yıldır giremediği bölgelere girerek kontrol sağladıklarını aktardı.

Güler, terör örgütünün büyük kayıplar yaşadığını, bunun yanı sıra örgüt liderlerinin kendi aralarında yaptıkları görüşmelerde bu durumu kabul ettiklerini söyledi. “Hedefimiz, terör belasını asil milletimizin gündeminden tamamen çıkarmaktır,” diyen Güler, operasyona ilişkin olumlu gelişmeleri paylaşarak, kilidin kapatılmasına yakın olduklarını bildirdi.