Siyaset

Yargıtay'ın suç duyurusuyla TBMM'de eylem başladı! CHP'ye 4 partiden destek

Yargıtay'ın Can Atalay davasında Anayasa Mahkemesi üyelerine ilişkin hamlesi CHP’nin tepkisini çekti. Bu gelişmenin ardından TBMM'de eylem başlatmaya karar verdi. Meclis Genel Kurulu'nu terk etmeme eyleminde bulunan CHP'nin Genel Kurul'da nöbetçi vekiller bırakarak protestoyu aralıksız sürdüreceği özellikle belirtilirken, adalet nöbetindeki 20 CHP'li milletvekiline TİP, HEDEP, Demokrat Parti ve EMEP'den destek ziyaretleri geldi.

Abone Ol

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından CHP bu duruma tepki gösterdi. Yaşanan gelişmelerin ardından CHP Grubu TBMM Genel Kurulu'nda oturma eylemi başlatmaya karar verdi.

Meclis'te adalet nöbeti tutan 20 CHP'li milletvekiline, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, HEDEP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç ve HEDEP milletvekilleri, Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun ve EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da yapılan eyleme destek olarak ziyarette bulundu.

NÖBET DEVREDİLECEK

Genel Kurul'da uluslararası sözleşmelerin kabul edilmesinin ardından, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ birleşimi 14 Kasım Salı günü toplanmak üzere kapattı. CHP'li 25 milletvekili ve DP'li Salih Uzun ise salonu terk etmedi. CHP'li Mahmut Tanal, CHP'li 25 milletvekilinin yargıyı protesto etmek için sabah 08.30'a kadar oturma eyleminde bulunacağını, yarın 25 milletvekiline nöbeti devredeceklerini ifade etti.

TBMM GENEL KURULU’NDA EYLEM

CHP lideri Özel, Meclis'teki eyleme ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Anasayal düzene karşı kalkışma girişimini protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemi başlattık. Darbe girişimine karşı kim ses yükseltiyorsa onların yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA AÇIKLAMA YAPTI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün akşam saatlerinde sosyal medya platformu Twitter ( yeni adıyla X) üzerinden açıklamada bulundu. Özel, "Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş tarafından yapılacağı bildirilen ve saat 17.00'de toplanması beklenen Danışma Kurulu toplantısının yapılmayacağını öğrendim." diyerek, "Bu durumda dün gerçekleştirdiğimiz olağanüstü grup toplantısında aldığımız karar gereği, yargı krizi ve darbe girişimini gündemde tutmak amacıyla bugünden itibaren TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlıyoruz" diye konuştu.

4 PARTİDEN CHP'Lİ VEKİLLERE DESTEK ZİYARETİ

Öte yandan Adalet Nöbetindeki 20 CHP'li milletvekilini; TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, HEDEP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç ve HEDEP milletvekilleri, Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun ve EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ziyaret ederek destek verdi.