Yanlış bilinen gerçekler 4

Abone Ol

*800 YÜZYIL BOYUNCA Avrupa’da Gallen’in göz kitabı diye tedavülde kalan kitap aslında Huneyn bin İshak’ın kitabının tercümesidir.

*928 yılına kadar Aristo’ya isnat edilen kıymetli taşlara dair kitap, aslında İbn-i Sina’nın Kitab-ı Şifa’sının taşlara ayrılan kısmıdır.

*Türkiye’de kadınlar haklarını aramak zorunda kalmadılar, Atatürk kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıdı” söylemi gerçeği yansıtmamaktadır, Kemalist tarihin illüzyonlarından biridir. Türkiye’de kurulan ilk parti de CHP değildir. Türkiye’de ilk kurulan parti Nezihe Muhiddin tarafından 16 Haziran 1923’te kurulan Kadınlar Halk Fırkası’dır. Oy toplamak için de mücadele eden parti, TBMM ve Mustafa Kemal tarafından kapattırılmıştır. Daha sonra Nezihe Muhiddin 1924’te Türk Kadınlar Birliği’ni kurmuş, bu kurum da Mustafa Kemal tarafından kapattırılmıştır. Hatta bakmayın bugün Cumhuriyet gazetesinin Kemalist ve feminist takıldığına; dönemin rejim sözcüsü de olan Cumhuriyet Gazetesi parti kurma girişimini “Havva’nın kızları, meclise girip yılın manto modasını tartışacak” şeklinde alaya almıştır. Türk Kadınlar Birliği kapatılmış, mühürlenmiş, Nezihe Muhiddin yolsuzluk suçlaması ile karşı karşıya kalıp ihraç edilmiştir. Yazdığı kitaplar yok edilmiştir. Ölümü bile muammalıdır. Bazı kaynaklar, akıl hastanesi olan Lape Hastanesi’nde öldüğünü, bazıları da evinde kalp krizi geçirerek öldüğünü yazmaktadır. Gerçek olan şu ki yıllarca mezarı bile yapılmamıştır. Feminist dahi olsa, Kemalist rejime boyun eğmeyen her oluşum yok edilmiş, Nezihe Muhiddin de bunlardan biri olarak tarihin dipnotlarına düşülmüştür.

*Köylü milletin efendisidir sözü M. Kemal’e ait değil, Kanuni Sultan Süleyman’a aittir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözü de M. Kemal’e ait değildir, Jean Jacques Rousseau’ya aittir, zaten M. Kemal’in nasıl bir Rousseau hayranı olduğu da bilinmektedir. Komünizm Türk milletinin en büyük düşmanıdır görüldüğü yerde başı ezilmelidir sözü de M. Kemal’e ait değildir, soğuk savaş döneminde uydurulmuştur. Ancak M. Kemal komünizm karşıtıdır, bakmayın bugünün Kemalistleriyle komünistlerinin el ele olduğuna.

*“Dinde zorlama yoktur insan hürdür elbette, ister dünyada pişer, ister ahrette” sözü de Üstad’a ait değildir, bu söz değerli insan Cengiz Numanoğlu’na aittir. Ayrıca Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer, perdesiz ev de ya satılıktır, ya kiralık…” sözü de Üstad’a ait değildir.

*Çanakkale’de 250 bin şehit verilmemiştir. Yine hamasetle karşı karşıyayız. Tarihimizin abartıya ihtiyacı yoktur, Çanakkale o imkânlar, o düşmanla zaten başlı başına bir efsanedir. Devlet arşivlerine göre 55.127 şehit, 100.017 yaralı, 10.067 kayıp, 21.498 hastalıktan ölen insan olmuştur.

İlave 1: “Söylediklerinize katılmıyorum ama onu söyleme hakkınızı ölümüne savunacağım” sözü Voltaire’ye ait değildir. Beatrice Hall, 1907’de yayınlanan bir kitabında kullanmıştır bu cümleyi.

İlave 2: Salih Mirzabeyoğlu’nun oluşumu İBDA’dır. (İslami Büyük Doğu Akıncıları) 28 Şubat tetikçisi medya, Mahir ÇAYAN’ın örgütüyle ilgi kurmak için sonuna C ekini eklemiştir.