Gündem

Yalan söylemekte son vites!

Abone Ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında, “Maalesef her zaman olduğu gibi yalan söylemekte son vites yola devam ediyor. Bu gidişle çok feci bir kaza olacak. Bu kadar yalanı bu yollar kaldırmaz, Türk milleti hiç kaldırmaz” dedi.

Yozgat’ta Bakanlık Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı öncesi soruları yanıtlayan Bozdağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna her zaman olduğu gibi doğruları söylemediğini belirtti.

Kılıçdaroğlu’nu, kamuoyunu aldatmakla suçlayan Bozdağ, “Bana dava açsınlar, ceza soruşturması için şikâyette bulunsunlar, gidip anlatayım’ diyor. Yalan söylüyor” dedi.

Anayasa hükmünü bildiği için Kılıçdaroğlu’nun hakaretlerinin büyük kısmını Meclis kürsüsünde yaptığını belirten Bozdağ, “Tazminat davaları ne diye açılıyor, sen hakaret ettin diye açılıyor. Daha doğru bir Türkçe ile sen hakaretçisin, sen küfürbazsın, sen yalancısın, sen iftiracısın diye açılıyor. Her zaman olduğu gibi yalan söylemekte son vites yola devam ediyor. Bu gidişle çok feci bir kaza olacak. Bu kadar yalanı bu yollar da, duble yollar da kaldırmaz, otoban yollar da kaldırmaz, Türk milleti hiç kaldırmaz” diye konuştu.

Bozdağ, yine Kılıçdaroğlu’nun sanatçılara yönelik eleştirilerine ilişkin ise “Ülkenin Cumhurbaşkanı, ülkenin sanatçıları, ülkenin siyasetçileri, vatandaşlarımızın, TSK’nın elde ettiği büyük bir başarı karşısında sevinç duyması kadar doğal bir şey olamaz. Onlara teşekkür etmesi kadar doğal bir şey olamaz. Öyle gözüküyor ki, Afrin zaferi Kılıçdaroğlu’nun ayarını bozmuştur” şeklinde konuştu.

PANCAR ALANLARINDA DARALMA OLMAYACAK

Bozdağ, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin de, “Kotaların azaltılması söz konusu değil, kota için kullanmayan bir fabrikanın kotası iptal edilecek, hazineye geçecek ve o kota yine başka fabrikalara verilecektir. Çiftçilerimiz, Yozgat’taki çiftçilerimiz, diğer illerimizdeki pancar üreticisi çiftçilerimiz bugüne kadar ne kadar pancar ekimi yapıyorsa yarın da o kadar ekmeye devam edecektir. Pancar üretim alanlarında bir daralma olmayacaktır” dedi.

Yunan askerlerine ilişkin de Bozdağ, “Türkiye’de tutuklu bulunan Yunanistanlı askerlerle Yunanistan’da bulunan FETÖ’cü teröristlerle takası söz konusu değildir. Bunu biz defalarca söyledik. İster iade etsinler FETÖ’cü darbeci teröristleri ister iade etmesinler o konu ayrıdır bu konu ayrıdır” dedi.