Ya şehit cenazesi ya terör ayini!

Abone Ol

Eskiler buna, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” derlerdi…

Şimdi daha ağır ifadeler geliyor parmaklarımın ucuna, sonra vaz geçiyorum!

1 Haziran’da şehit cenazesinde en önde saf tutup, bir hafta sonra HDP Genel Başkanı’na ziyarete gitmenin anlamı nedir? Görünen o ki Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü’nde işini iyi yapamıyordu ama politikayı iyi öğrenmiş. Hem nalına hem mıhına vuruyor.

Şehit cenazesinde en önde, kapalı kapılar ardında HDP Genel Başkanı ile sarmaş dolaş. Başarı di̇lek ve temennileri, güzellemeler, iltifatların haddi hesabı yok…

Geçen hafta Şırnak’tan yüreklerimizi kanatan, acıtan bir haber geldi. Biri Tümgeneral 13 rütbeli subay kendilerini taşıyan helikopterin düşmesi sonucu şehit olmuştu. Şehit olan her askerin, polisin, güvenlik korucusunun bir hikayesi var. Hepsinin ailesi var. Geride kalan eşler, çocuklar, anneler ve babalar…

Hepsi birbirinden değerli.

Kato Dağı operasyonunun başında Tümgeneral Aydoğan Aydın vardı. 15 Temmuz gecesi terör örgütüne karşı dağda operasyon yönetirken; Türkiye’yi işgal etmek isteyen darbecilere karşı çıkmış bir komutandı. Darbe haberini alır almaz komutanı olduğu birliği arayarak tek bir askerin dahi dışarı çıkmamasını emretmiş bir komutan…

En son Türkiye’deki Kandil olarak bilinen Kato Dağ’ındaki operasyonu yönetiyordu. PKK’ya vurulan ağır darbenin altında onun aklı, emeği, cesareti, imzası vardı.

Ruhunu Şırnak’tan ebediyete gönderirken, bedenini Ankara’da toprağa verdik. Cenaze namazına devletin zirvesi katıldı. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, MHP lideri, Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, askerler…

Buraya kadar her şey normaldi. Normal olmayan şey katılımcılar arasında Kılıçdaroğlu’nun da olmasıydı…

Ben şehit cenazelerine Kılıçdaroğlu’nun neden katıldığını anlamakta zorlanıyorum. Türkiye’nin toprak bütünlüğünü, insanlarımızın can güvenliğini tehdit eden teröristlere “arkadaşlar” diye hitap eden bir kişi şehit cenazelerinde ne arıyor olabilir?

Şuanda Türkiye’nin en büyük güvenlik ve beka sorunu olan, ABD’nin Ortadoğu’daki gönüllü maşası olmuş YPG’li teröristler için, “topraklarını savunan vatanseverler” diyen Kılıçdaroğlu, askerlerimizin cenaze törenine neden katılıyor?

15 Temmuz darbesini sulandıran, masumlaştıran, meşrulaştıran, olmamış gibi göstermeye, yaşananları ters yüz etmek için elinden gelen her şeyi yapan Kılıçdaroğlu; darbeye karşı çıkan, darbecilere destek vermeyen şehit bir komutanın cenazesine niye katılır?

Geçen yıl bazı şehit cenazelerinde CHP ve Kılıçdaroğlu’nun çelenkleri tören alanından atıldı. Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazelerine katılmasını doğru ve samimi bulmasam da uğradığı sözlü ve yumurtalı tepkileri de doğru bulmuyorum. Ancak Kılıçdaroğlu’nun terör örgütleri ve teröristlerle arasına mesafe koyması konusunda şehit ailelerinin organize bir tepki göstermesi daha doğru ve sonuç alıcı olur.

Kılıçdaroğlu ve CHP ya terör örgütlerine selam göndermeyi bırakacak ya da şehit cenazelerine katılmayı bırakacak. Ya da cesareti olmayacak…

Bakın çok geriye gitmeden size somut bir örnek vereyim. Kılıçdaroğlu şehit Tümgeneral’in Ankara’daki cenazesinde el bağlayıp namaza durmadan 24 saat önce CHP Milletvekilleri İstanbul’da, Suriye’de öldürülen YPG/PKK’lı kırmızı fularlı terörist kız için düzenlenen “saygı ayininde” gözyaşı döküyorlardı. CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu,  Mahmut Tanal, Aykut Erdoğdu, Eren Erdem, Gamze İlgezdi, Ali Şeker gibi isimler teröristleri anma ayinlerinin baş müdavimleri!..

Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesindeki duruşunu bir yere koyun, sonra CHP Milletvekillerinin teröristleri anma ayinlerinde döktükleri gözyaşlarını da yanına koyun. Millet sormaz mı; “Bu ne perhiz, bu ne hıyar turşusu!” diye.

Katilin kurbanın cenazesine katılması kuraldır…

Ancak bu kuralı değiştirmenin zamanı geldi. CHP ve Kılıçdaroğlu, şehit cenazeleri ya da teröristleri anma ayinlerine katılım konusunda tercihini yapmalı. Bu konuda kesin kararını vermezse; Milletimiz karar vermekte hiçbir tereddüt göstermez. Katil, destekçisi ve azmettiricisi Milletin vicdanında şehit cenazelerine katılmaktan men edilir haberleri olsun.

Ülkenin ve milletin acısına saygı göstermeyenlere saygı göstermek doğru bir duruş ve sağlıklı bir yaklaşım değildir…