Dünya

WSJ: Musk'ın Cumhuriyetçilere bağışları bilinenden çok öncesine dayanıyor

Elon Musk’ın Cumhuriyetçi Partiye yaptığı bağışların geçmişi, bilinenin çok ötesine uzanıyor. Milyarder iş insanının, Trump’ın danışmanları ve Florida Valisi Ron DeSantis ile bağlantılı gruplara milyonlarca dolar bağışta bulunduğu öne sürüldü.

Abone Ol

ABD’li milyarder iş insanı Elon Musk’ın Cumhuriyetçi Partili isimlerle yakınlığı bulunan gruplara bilinenden daha uzun bir süredir bağış yaptığı iddia ediliyor. The Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre, ismini vermek istemeyen birkaç kaynak, Musk’ın Cumhuriyetçilere yönelik yardımlarını değerlendirdi.

Kaynaklar, Musk’ın, eski Başkan Donald Trump’ın danışmanı Stephen Miller ve Florida’nın Cumhuriyetçi Valisi Ron DeSantis ile bağlantılı gruplara milyonlarca dolar bağışta bulunduğunu belirtti. Bu bağışların, Musk’ın Trump’a destek açıklamadan önce yapıldığı, dolayısıyla Musk’ın Cumhuriyetçileri destekleme konusunda önemli bir etkiye sahip olduğu ifade ediliyor.

Musk’ın, 2022’de “kışkırtıcı” poster ve reklamlarıyla dikkat çeken “Citizens for Sanity” grubuna 50 milyon dolardan fazla bağışta bulunduğu iddialar arasında. Bu grubun, Trump’ın danışmanı Miller ile bağlantılarının bulunduğu da öne sürülüyor. Ayrıca, bağış işlemleriyle ilgili kişilerin genellikle şifreli mesajlaşma uygulamaları üzerinden iletişim kurduğu belirtiliyor.

Musk’ın 2023 yılında başkanlık yarışında olan Florida Valisi DeSantis’e yaklaşık 10 milyon dolar bağışta bulunduğu ve bu yardımın “Faithful and Strong Policies” adlı grup aracılığıyla yapıldığı da ifade edildi. Bununla birlikte, Musk’ın Cumhuriyetçi danışmanlar ve avukatlar aracılığıyla bağış işlemlerinin izinin kaybolmasına yönelik tedbirler aldığı iddiaları gündemde.

Musk veya DeSantis, konuya ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.