Güncel

Wattpad Türkiye'de erişime kapatıldı mı? Neden?

Wattpad'in Türkiye'de erişime kapatılmasıyla ilgili iddialar gündemde. İşte genç kuşağın öykü okumak için kullandığı Wattpad'in App Store ve Google Play'deki son durumu hakkında detaylar.

Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de erişime kapatılan Wattpad'in App Store'dan kaldırıldığı iddia edildi. Peki, Wattpad gerçekten App Store’dan kaldırıldı mı ve indirilemeyecek mi? Wattpad Google Play’de var mı, indirilebiliyor mu? İşte konuya ilişkin tüm detaylar…

Wattpad App Store’dan İndiriliyor mu?

Wattpad, dünyanın en çok kullanılan online kitap okuma ve yazma uygulamalarından biridir. Türkiye’de 16 Temmuz Salı günü itibariyle erişime kapatıldı. Uygulamaya giremeyen kullanıcılar, sorunun nedenini araştırdıklarında, Wattpad’in Türkiye temsilciliği olmamasının bir sebep olabileceğini düşündüler. Ancak, BTK’nın internet sitesinden yapılan kontroller sonucunda, erişim engelinin mahkeme kararıyla olduğu anlaşıldı.

Kullanıcılar ve platformdan peş peşe açıklamalar gelirken, Wattpad’in App Store’dan kaldırıldığı iddiaları da ortaya atıldı. iOS kullanıcıları, App Store’da Wattpad’i bulamayınca bu durum sosyal medyada hızla yayıldı. Apple cihazlarından uygulamanın tamamen kaldırıldığı doğrulandı.

Wattpad Yasaklandı mı?

Wattpad uygulaması, Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilen karar kapsamında Türkiye’de erişime kapatıldı. 16 Temmuz'dan itibaren ülkemiz üzerinden uygulamaya erişim sağlanamıyor. Bu nedenle, uygulamanın App Store’dan kaldırılması, halihazırda erişim olmadığı için pratikte bir değişiklik yaratmıyor. Bazı kullanıcıların VPN kullanarak uygulamaya erişmeye çalıştığı biliniyor, ancak bu yöntem kişisel verilerin çalınmasına neden olabileceği gibi yasal olarak da sorunlu olabilir.

Wattpad Google Play’den İndirilebiliyor mu?

Wattpad uygulaması, Android cihazlarda bulunan Google Play üzerinden indirilebiliyor. Ancak, Wattpad’in Google Play’den kaldırılıp kaldırılmayacağı şu an için bilinmiyor.