Gündem

Washington’da Münbiç zirvesi

Abone Ol

Türkiye’nin Afrin’i temizlemesi ve Kandil’e kadar bütün sınırı teröristlerden arındıracağı konusundaki kararlığı sonrası “Münbiç konusunda” Türkiye’ye masaya oturmayı isteyen ABD ile en kritik görüşme gerçekleşti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerikalı mevkidaşı Bakanı Mike Pompeo ile ABD Dışişleri Bakanlığı’nda görüştü. Kritik zirve 1 saat sürdü. Görüşmede ağırlıklı olarak Münbiç ile ilgili yol haritasının ele alındığı bildirildi. İki bakan arasındaki görüşmede ayrıca Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in iadesine yönelik sürecin gündeme geldiği belirtildi.

Görüşmeye ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüşmemizde, Türkiye-ABD ikili ilişkilerini, Münbiç Yol Haritası dahil Suriye meselesini ve diğer bölgesel konuları ele aldık” dedi.

Türkiye ile ABD arasındaki Münbiç müzakerelerinde, PKK terör örgütünün bölgeden çekilmesi, Münbiç’in ABD ve Türkiye tarafından korunması üzerine anlaşılmıştı.