Gündem

Voleybol Federasyonu Başkanı kimdir? Voleybol Federasyonu Başkanı nereli, kaç yaşında?

Voleybol Kadın Milli Takımı’nın adından sık sık söz ettirmesiyle birlikte gündem olan Voleybol alanı başarısının sırrını öğrenmeye çalışan pek çok kişi Voleybol’a dair konuları araştırmaya başladı. Bununla en çok arananlar listesine giren Voleybol Federasyon Başkanı’nın ise kim olduğu merak konuş olmaya başladı. Peki, Voleybol Federasyonu Başkanı kimdir? Voleybol Federasyonu Başkanı nereli, kaç yaşında?

Abone Ol

Tuğçe Huy - Diriliş Postası 

 Voleybol Federasyonu Başkanı kimdir? Voleybol Federasyonu Başkanı nereli, kaç yaşında? Voleybol Kadın Milli Takımı yarı final biletini kazanmasının hemen ardından yapılan araştırmalarda vatandaşlar Voleybol Federasyon Başkanı’nın kimliğine dair araştırma yapmaya başladı. Haberimizin detaylarında ise merak edilen Federasyon Başkanı’na ilişkin bilgiler yer alıyor.

VOLEYBOL FEDERASYONU BAŞKANI KİMDİR?

Voleybol Federasyonu Başkanı olan Mehmet Akif Üstündağ, Voleybol kariyerine Köy Hizmetleri Spor Kulübü'nde adım atan Üstündağ, aktif spor yaşantısını noktaladıktan sonra antrenörlük görevine adım attı. Galatasaray, Eczacıbaşı, Yeşilyurt ve Fenerbahçe takımlarını sırasıyla yönetti; aynı zamanda Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı'nın başında bulundu. Voleybol'a olan katkıları Köy Hizmetleri, Petrol Ofisi, Muhafızgücü ve Galatasaray'da oyuncu olarak yer aldıktan sonra antrenörlük kariyerine geçiş yapmasıyla daha da belirginleşti. Bir dönem Türkiye Futbol Federasyonu'nda yöneticilik de yapan Üstündağ, 2016 yılında Türkiye Voleybol Federasyonu'nun 16. başkanı olarak seçilerek görevine başlamış ve halende sürdürmektedir.

VOLEYBOL FEDERASYONU BAŞKANI NERELİ? 

Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, aslen Malatyalı olup 4 Şubat 1963 yılında dünyaya geldi.

VOLEYBOL FEDERASYONU BAŞKANI KAÇ YAŞINDA?

Voleybol Federasyonu Başkanlığı görevine devam eden Üstündağ,  61 yaşında olup başkanlığa 2016’da seçildi.