Vize bahane suçüstü şahane

Abone Ol

15 Temmuz sonrası ‘darbe girişiminde ABD’nin rolü’ başlığını çok tartıştık. Millet olarak biliyorduk ki her darbe girişiminde mutlaka dış destek vardır. Dünden bu güne bir şey değişmedi yani… Değişen tek şey devletimiz artık bilip de bilmezlikten gelmiyor, duyup da sağ kulağının üzerine yatmıyor. Devlet-millet el ele nasıl darbe girişimini püskürttüysek darbe girişimine yeltenen büyük çeteyle de yüzleşiyoruz, hesap soruyoruz.

Son gelişmeler çerçevesinde önemli duyumlar alıyoruz. 2012 yılı itibariyle Türkiye pek çok operasyona maruz kaldı. Bu süreçlerde ABD konsolosluğu aktif görev almış. Biz konsolosluklarda diplomatik faaliyetler yürütülür zannediyorduk(!). Anladık ki konsoloslukların başka işlevleri de varmış. Örnek vermek gerekirse, önemli bir iddiaya göre ABD konsolosluğu; MİT TIR’ları sürecinde 2 FETÖ’cü ile 17/25 Aralık sürecinde Zekeriya Öz ile 15 Temmuz arifesinde ise Adil Öksüz ile defalarca irtibata geçmiş.

Son gelişme; ABD konsolosluğunda Türkiye aleyhine, FETÖ ve ABD çıkarlarına hizmet eden bir kişinin tutuklanması… FETÖ’cülerle irtibatı ortaya çıkınca tutuklanan ABD İstanbul Konsolosluğu görevlisi Metin Topuz, kirli işbirliğini tek tek itiraf etti. Topuz, kendisinin faaliyetlerini anlattıktan sonra başka isimleri de verdi. Topuz, ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı N.M.C ve ailesinin FETÖ’nün üst düzey isimlerinden olduğunu açıkladı.

Hal böyle olunca Türkiye’de şu sorunun cevabı aranıyor: ABD darbe girişimi ve pek çok netameli süreçlerde Türkiye içinde hangi faaliyetleri yürütüyor? Durum, ABD’nin Türkiye’de suçüstü yakalandığını gösteriyor. O nedenle çok kızgın. O da bize şu soruyu soruyor; neden eskiden olduğu gibi görmezden gelmiyorsunuz? Bu sorunun cevabı Yeni Türkiye’de gizli.

Yeni Türkiye’de seçilmişlerle atanmışlar eskiye nazaran daha uyumlu faaliyet gösteriyorlar. Bu da milletin menfaatine gelişmelere neden oluyor. Bu anlamda özellikle terörle mücadelede; durumların tespit edilmesi, takibi ve yargı sürecine aktarılması için yetkililer titizlikle görevlerini ifa ediyorlar.

Son dönemde gazeteci, aktivist veya akademisyen kılığında ülkemize pek çok ajan-provokatör giriş yapmıştır. Bir vatandaş olarak Büyükada operasyonundan, konsolosluk operasyonuna ajanların yakalanmasında MİT, emniyet, yargı kimin ne kadar emeği geçtiyse tebrik ederim…