Gündem

"Vergi yüzsüzleri"nin açıklanmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ni Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe soktu. Bu tebliğe göre, her vergi dairesinde 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu veya cezası bulunan mükelleflerin isimleri açıklanacak.

Abone Ol

Listelerde, 31 Aralık 2023 itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024'e kadar vergisini ödememiş olan mükellefler ile haklarında vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararları doğrultusunda vergi ve ceza hesaplanan mükellefler, 1 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında tarhiyatları kesinleşenlerle birlikte yer alacak.

Listelerin Yayın Tarihleri

Türkiye genelindeki tüm vergi dairelerinde bu listeler 15-31 Ekim tarihleri arasında açıklanacakken, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde ise 1-15 Kasım tarihleri arasında yayımlanacak.

Açıklama Dışında Kalan Mükellefler

Belediye Kanunu kapsamında takas ve mahsuba başvuruları kabul edilen büyükşehir belediyeleri, bunlara bağlı kuruluşlar ile sermayesinin %50'sinden fazlası büyükşehir belediyelerine ait şirketlerin vadesi 31 Aralık 2004 ve öncesine rastlayan borçları ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamındaki yapılandırmalar açıklamaya dahil edilmeyecek.

Deprem Bölgesindeki Mükellefler

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Sivas'ın Gürün ilçesinde, deprem tarihi itibarıyla gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan ve ilan edilen mücbir sebep kapsamında olan mükelleflerin borçları da açıklama kapsamına alınmayacak.