Venedik’te ejderhayı beklerken!

Abone Ol

Avusturya’nın ana akım medyasından sol eğilimli Der Standard gazetesinin haberine göre Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, “Allahu ekber” diye bağıranların vurulacağını açıkladı.

Böyle açıkça ifade edilmese de Batı buna benzer bir yola çoktan girmişti zaten. Venedik Belediye Başkanı Brugnaro, şu ana kadar en açık konuşanı olmuş. Bütün teklifleri tükenmiş ve kendi içine doğru çöküş süreci yaşayan “Batı”, buhrandan çıkış için zamana hem de uzun bir zamana ihtiyaç duyuyor. Batı, başlıca şu sebeplerden dolayı ölümün eşliğinde:

Üreme oranlarının düşüklüğü,

Eskiden uslu uslu müşteri olan Türkiye’nin artık rakip de olmak için çaba göstermesi,

Çin’in sadece taklitçi ucuz işçi ülkesi halinden bir üst seviyeye çıkıp belirleyici üretici olması,

Putin’in giderek AB’ye karşı daha sertleşmesi,

Çalışacak, askere gidecek insanların giderek yaşlanması ve yerlerine yeni gençlerin gelmemesi,

Uzun yaşayan insanların oturdukları yerden maaş alıp hastane ve ilaç masraflarına devam ederken bir türlü ölmemeleri,

İçki, uyuşturucu, eş cinsellik, evlenmeme gibi hedonist eğilimlerde ipin ucunun kaçmış olması,

Gençlerin vatan, sınır, devlet, millet gibi kavramlara yabancılığı,

Sömürge gelirlerinin düşmesi…

Şimdi bu dertlerin hepsi acil, hepsi öncelikli ve hepsi sırayla değil aynı anda çözülmeli. Dünyanın hiçbir siyasi teorisi bu işi başaramaz. Tek çareleri var; bütün Batı’yı tir tir titretecek korkunç bir canavar. Şehre bir ejderhanın geldiği dedikodusu yayılırsa herkesin önceliği ejderhadan korunmak olur ve ejderhaya karşı savaşacak olanlar ne istiyorlarsa alırlar. Avrupa basittir; vampirler olmazsa kiliseye ve gümüş haçlara ihtiyaç kalmaz engizisyon çöker.

Sen istediğin kadar “İslam barış dinidir” diye bağır… Boş laf… Venedik Belediye Başkanı seninle savaşmazsa Venedik sular altında kalacak…