Eğitim

Van'da tek öğrencinin olduğu okulda eğitim başladı

Gürpınar'a bağlı Yaşlıdal mezrasındaki okulun tek öğrencisi 9 yaşındaki Hasret Aydın'a hem akrabası hem de köyün ücretli öğretmeni Şahin Aydın eğitim veriyor.

Abone Ol

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı başladı ve Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci ve öğretmen okullarına döndü. Van'da ise Gürpınar ilçesine bağlı Yaşlıdal mezrasında alışılmadık bir durum yaşanıyor.

TEK ÖĞRENCİLİK OKULDA EĞİTİM BAŞLADI

Dağseven Mahallesi'ne 78 kilometre uzaklıktaki 16 haneli Yaşlıdal mezrasındaki okul, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yaz tatilinde temizlenip eğitim için hazırlandı. Üç yıldır burada ücretli öğretmenlik yapan Şahin Aydın, akrabası olan tek öğrencisi Hasret Aydın'ı her gün 08.00'de evinden alıyor. Aydın, öğrencisiyle okulda hem öğretmenlik hem de arkadaşlık yapıyor.

Hasret Aydın, tatil boyunca öğretmenini özlediğini belirtti. Okula başlamaktan mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade eden Aydın, sabahları annesinin hazırladığını ve öğretmeninin evden alarak okula götürdüğünü söyledi. "Okulumu çok seviyorum. Tüm gün öğretmenimle vakit geçiriyorum. Bu yıl yalnız devam edeceğim. Keşke sınıf arkadaşım olsaydı; onunla saklambaç ve voleybol oynardım," dedi.

HEM AĞABEY HEM ÖĞRETMEN

Öğretmen Aydın, Hasret'e üç yıldır eğitim verdiğini ve her yerde eğitim-öğretimin önemine vurgu yaptı. Hasret'in geleceği için elinden geleni yaptığını belirten Aydın, "Tek başına olmanın avantajları ve dezavantajları var. Hasret'in sıkılmaması için çabalıyorum. Sınıf arkadaşı olmadığı için bazen ağabeyi, bazen arkadaşı oluyorum. Teneffüslerde birlikte top oynuyoruz. Devletimiz bir öğrencinin bile geleceğine önem veriyor," dedi.

"ÜLKEMİZDE EĞİTİME VERİLEN ÖNEMİ GÖREBİLİYORUZ"

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan baba Ramazan Aydın, "Ülkemizde eğitime verilen önemi görebiliyoruz. Devletimiz, Hasret için elinden geleni yapıyor. Bir öğrenci için öğretmen atanıyor. Destekler esirgenmiyor. Devlet büyüklerimize, Valimize ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum," ifadelerini kullandı.