Spor

Van Dijk, Barış Alper Yılmaz'ı tebrik etti

EURO 2024 çeyrek finalinde Türkiye'yi 2-1 mağlup eden ve yarı finale yükselen Hollanda'nın yıldız futbolcuları Cody Gakpo ve Virgil van Dijk maç sonrası konuştu. İki futbolcu da Türkiye'yi övdü.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

Avrupa Uluslar Ligi'nde Hollanda, Türkiye'yi 2-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Maç sonrası yapılan açıklamalarda Gakpo ve Van Dijk, maçın detaylarını ve takımın performansını değerlendirdi. Gakpo, "Maçın ilk yarısına iyi başladık ve kontrolü elde tuttuk. Ancak golü yedikten sonra oyun dengeyi kaybetti. Türkiye üzerimize geldi. Zor bir maç oldu sonuna kadar. Türkiye çok iyi bir takım. Bunu gördük. Epeyi sorun çıkardılar bize. Topu aldıklarında hızlı kontrataklara çıktılar. Savunma anlamında Türkiye çok iyi. Çeyrek finale geldiler, iyi takım oldukları için geldiler. Bunu bugün de gösterdiler. İkinci yarıda daha iyi bir performans sergileyerek kazanmayı başardık" derken, Van Dijk, "Son dakikalarda Türkiye'nin baskısı vardı ancak takım olarak iyi direndik ve yarı finale yükseldik" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin genç yeteneği Barış Alper Yılmaz ise, Hollanda savunmasını zorlayan oyuncu olarak öne çıktı. Van Dijk, Yılmaz için "Barış Alper Yılmaz sürekli koşuyordu. Ele avuca sığmaz şekilde koşuyordu. Her savunmacı için zordur. Bizi çok zorladı. Gol atamadı ama. Eğer bir şekilde onu tasvir edecek olursak, gerçekten önemli bir oyuncu" değerlendirmesinde bulundu.

Hollanda Milli Takımı, yarı finaldeki rakibini beklerken, oyuncuların motivasyonu ve performansıyla dikkat çektiği görüldü.